skip to Main Content

Paneretes de “palmito” i salmó (Cuina de Comerç Just)

Aquesta setmana a la Cuina de Comerç Just tenim una recepta de Guillem Melis

Ingredients:

Per a la pasta:

  • 25 g de saïm, 25 ml d’oli, 25 ml de suc de taronja, 25 ml d’aigua, 1 ou, farina

Per al farciment:

  • 1 pot de “palmito” (CJ), 150 g de salmó fumat, 50 g d’anacards (CJ), 4 ous, 200 ml de crema de llet, espinacs, nou moscada (CJ), gingebre en pols (CJ), sal

Elaboració:

Per fer la pasta, mescla el saïm amb l’oli, el suc de taronja, l’aigua i l’ou. Afegeix farina fins que la pasta es desenganxi dels dits. Deixa-la reposar.

Prepara el farciment tallant en trossets menuts el “palmito”, el salmó, els anacards i els espinacs. Hi afegeixes els ous, la crema de llet i les espècies.

Per fer les paneretes, estén la pasta amb el rodet i en fas discos ben primets per poder col·locar-los dins els motlles (per exemple, els de fer flams) prèviament untats amb mantega fosa. En tenir-los preparats, hi aboques el farciment fins a la ratlla de la pasta i ja pots enfornar-los a foc moderat.

“Palmito” de l’associació de comerç just Apropal

Aquesta setmana us convidam a tastar el “palmito” que exporta l’associació de comerç just Apropal (Asociación de Productores de Pijuayo para Palmito Alianza). El “palmito” s’extreu d’una planta tropical que es produeix de forma natural a Amèrica del Sud.

Formen part d’Apropal uns 250 agricultors de la província de Lamas a Perú. Aquesta zona, durant la dècada dels noranta, es va veure directament afectada pel narcotràfic i el terrorisme. El 90% dels agricultors es dedicaven a la producció de la fulla de coca. Es va fer un esforç per part dels productors per orientar la seva producció cap a productes alternatius que els permetessin dur una vida més digna i tranquil·la.

El projecte de producció es va posar en marxa el 1999 amb el suport de la cooperació internacional, i l’any 2013 Apropal va aconseguir la certificació de comerç just, que garanteix que els agricultors de l’associació han cobrat un sou digne per la seva feina.

Back To Top
Search