Ingredients
Per al preferment
• 85 g de farina de força
• 5 g de llevat fresc
• 65 g d’aigua
Per als panets
• 350 g de farina de força
• 150 g de farina integral
• 40 g de segó
• 150 g de nous trossejades
• 90 g de sucre
• 5 g de sal
• 20 g de llevat fresc
• 350 g de llet
Per a l’almívar
• 5 cullerades de sucre
• 5 cullerades d’aigua
Passa a passa
1. Preparam primer de tot el preferment que haurem de deixar reposar entre 12 i 14 hores. Mesclam tots els ingredients formant una pasta i la deixam dins un recipient tapant-la amb un drap eixut i net.
2. Un cop passades les hores necessàries perquè el preferment hagi començat a treballar mesclam tots els ingredients per fer els panets amb el preferment, excepte les nous. Deixam aquesta pasta pujar una vegada.
3. Quan la pasta hagi pujat, la tornam a pastar afegint aquesta vegada les nous i tornant a deixar reposar fins que torni a pujar.
4. Un cop hagi pujat ja les dues vegades, estenem un polsim de farina sobre la superfície en què treballarem, i formam bolletes amb la pasta.
5. Treballam cada bolleta com en la imatge que teniu aquí a baix: l’aplanau fins que faci uns 5mm de gruixa, tallam en tires de mitja part en avall i l’enrotllam sobre ella mateixa començant per la part no tallada, i acabant per la part tallada.
6. Pintam amb mantega fusa per sobre i enfornam a 170º uns 15 minuts. Són molt bons de coure, veureu que tornen daurats per sobre.
7. Mentre estan dins el forn preparam l’almívar amb el sucre i l’aigua, i tot d’una que puguem treure els panets del forn els pinzellam amb l’almívar en calent.
Esperam que refredin… i a menjar!