Skip to content

“Parlam de la masculinitat que fuig dels conflictes emocionals perquè no té eines per gestionar-los”

Rosa Forteza (Sant Llorenç, 1985) és llicenciada en art dramàtic, en l’especialització de teatre físic i visual, per l’Institut del Teatre de Barcelona. i des del 2012 ha intensificat la seva formació en circ. Ara, amb la Companyia Mov-i-ments arriba a Sa Màniga per presentar Bravura.

Parlau de teatre físic. Què significa? És un sinònim de circ, de dansa? O és la conjunció de tot teatre en moviment?
Per a nosaltres teatre físic no seria un sinònim de circ o dansa; sinó més bé com tu dius, una conjunció de totes aquestes disciplines artístiques que tenen el moviment com a base del seu llenguatge.

Com parlau de masculinitat fràgil i de feminisme sense paraules?
Parlem sobre les masculinitats, i més concretament sobre la gestió de les emocions. Parlem d’un tipus de masculinitat que fuig dels conflictes emocionals perquè no té eines per gestionar-los; de la incapacitat de posar en ordre les emocions; del ridícul que fem reaccionant sempre amb violència o defensant el territori.

Per què “bravura”? Sembla que experimentau amb les banyes dels bous. Té a veure el títol amb això?
Si, tot va néixer de la idea del toro i el torero; d’aquesta valentia i violència que desencadena un enfront de l’altra, de la bravura animal que sorgeix quan aquest té por i ataca per defensar-se. Aquest instint animal que fem servir per sobreviure. Treballem aquests conceptes amb escultures d’acer inoxidable creats per Felip Forteza.

A qui va adreçat el muntatge? És apte per a tots els públics?
En principi està pensat per a un públic adult i per a adolescents; ja que considerem que aquests es troben en una franja d’edat molt susceptible d’incorporar actituds violentes; ja sigui perquè volen demostrar la seva bravura davant dels altres o perquè les veuen a casa. L’espectacle està carregat de moments visuals i d’humor que són aptes per a tots els públics.

Què ha significat per a vosaltres la residència a Sa Màniga? Us ha permès fer créixer el muntatge d’una manera diferent?
Sí, aquesta residència ha estat molt valuosa per a nosaltres. Hem pogut experimentar des de l’inici amb tota la infraestructura tècnica de Sa Màniga; i així pensar l’espectacle amb les necessitats i possibilitats reals.

Concebeu ja “Bravura” com un espectacle tancat, o el seu creixement encara continua?
L’espectacle millora a cada funció. El públic va fent que l’espectacle s’acabi de tancar amb les seves reaccions i comentaris. L’acord de Sa Màniga de poder realitzar 13 funcions seguides durant l’estiu, del 18 de juny al 10 de setembre cada divendres a les 21’00h., això si farà créixer l’espectacle.

Back To Top
Search