skip to Main Content

No sé com gloses!, un recorregut teatral pel cant improvisat en català

Música en directe, paraula i improvisació seran alguns dels elements presents a l’espectacle No sé com gloses!, una nova proposta teatral sota la direcció de Joan Toni Sunyer i amb Carme González, Mateu Xurí, Marçal Ramon i Hilari Alonso sobre l’escenari. Es tracta d’una proposta que s’endinsa en les peculiaritats del cant improvisat en diferents indrets del Principat, el País Valencià i les Balears i posa sobre l’escenari la glosa, el cant valencià o les nyacres i els garrotins de Catalunya.
L’origen de tot plegat fou una proposta didàctica però posteriorment l’espectacle s’ha reformulat i ampliat a tots els públics per tal de fer la glosa encara més universal. “Els darrers vint o trenta anys han suposat un auge de la glosa i això ha donat peu a teixir llaços entre les diferents contrades i trobar un punt de trobada entre els diferents cants; el fet de tenir una llengua que ens agermana ha fet que es fes necessari plasmar tot això sobre un escenari” explica Mateu Xurí.
L’espectacle es va preestrenar a finals de l’any 2019 i després d’una aturada per mor de la pandèmia, els darrers mesos, No sé com gloses! ha començat a rodar de nou pels escenaris. El proper dissabte 12 de juny a partir de les 21.30 h es podrà veure a la plaça dels Pares Creus Font i Roig dins del marc de les Fires i Festes de Primavera. Cal reservar entrada per accedir a l’espectacle a través de la pàgina enviumanacor.cat.

Back To Top
Search