skip to Main Content

“Parlaré de composició, de creació, d’improvisació lliure…”

Marco Mezquida ofereix diumenge dia 13 a les 12 del migdia una masterclass al local de S’Escat. El pianista menorquí és a Mallorca aquests dies per oferir dos concerts al Festival de Jazz de Palma.

Vens a fer una masterclass a Manacor, però ets a Mallorca perquè hi tens dos concerts.
Sí. Dissabte en faig un de piano sol, al Festival de Jazz de Palma, amb composicions pròpies, improvisacions, versions d’algunes cançons conegudes de tothom… I diumenge toc, també en el marc del Festival de Jazz, amb el quartet de Gonzalo del Val.

Com surt l’oportunitat de fer la masterclass a S’Escat de Manacor?
Som bon amic de Toni Vaquer i em va proposar fa uns dies, aprofitant que jo era per Mallorca si volia fer qualque cosa per al jovent de Manacor i per a la gent de S’Escat.

El fet que es tracti d’una masterclass fa que el públic assistent hagi de ser especialitzat en música?
Hi pot venir qui vulgui i tothom hi serà benvingut. Jo som músic i la majoria de gent que hi vendrà seran músics de diferents nivells, i segons cada persona hi haurà coses que podran entendre i coses que no tant. La meva idea és parlar de maneres de fer amb la música, de pensaments, de composició, de creació, d’improvisació lliure…

Hi ha artesans que no volen fer segons quina casta de tallers o d’explicacions sobre el seu art, perquè no en volen descobrir els secrets. Deixaràs res dins la cartera?
Això és ridícul. La meva il·lusió és revelar, és compartir, és ajudar, és respondre, que em demanin el que vulguin, fer-ho el més pròxim i pedagògic possible i la gent que hi sigui de la forma més il·lusionada i més formada. En cap moment he pensat que m’hagués de guardar algun comodí sinó tot al contrari, la màster és per això una xerrada on un exposa el que un fa.

Enregistres molts de discs a l’any, justament ara que des de fa prop de dues dècades, la venda de discs físics ha caigut en picat. Per què?
Perquè continua sent la carta de presentació d’un artista, per poder-se presentar a festivals o que el coneguin els programadors, que veuen un vídeo o escolten un CD i a partir d’aquí decideixen. També hi ha gent que continua comprant CD… tot i que també és cert que ens falten llocs on poder-los reproduir… En canvi, però, la qüestió digital no està en el mateix nivell. Spotify no paga bé els músics. Els beneficis no ens reporten gairebé res…

Vols afegir res més?
Sí, durant el mes de març publicaré un nou disc que es titularà Letter to Milos, que molt aviat serà al mercat. I una altra cosa: arran d’aquests concerts de Palma tenia ganes de col·laborar amb amics i músics de S’Escat, que donen molt bones notícies per a la cartera de música moderna i de jazz a Mallorca. Estic molt content de poder fer la masterclass.

Back To Top
Search