Skip to content

Pastís crudivegà de cacau (Cuina de Comrç Just)

La proposta de la setmana a la Cuina de Comerç Just és un pastís crudivegà de cacau obra de na Margalida Bassa Cubells.

Ingredients:

De la pasta

  • 2 tasses de dàtils (comerç just), remullats la nit abans.
  • 1 tassa i mitja de coco ratllat (comerç just)
  • Un poquet de sal

Del farcit

  • 2 tasses de dàtils (comerç just), remullats la nit abans.
  • 4 alvocats madurs
  • 4 cullerades de cacau pur (comerç just)
  • 1 cullerada d’essència de vainilla

 

Preparació:

De la pasta. Tritura tots els ingredients i mescla-los fins que torni una pasta compacta. Col·loca la pasta dins un motlle desmuntable i posa-la dins la gelera mentre prepares el farcit.

Del farcit. Tritura i mescla tots els ingredients fins que torni una pasta cremosa i fina, sense grums. Una vegada llesta, aboca-la sobre la massa (et pots ajudar amb una espàtula) fent moviments circulars perquè quedi plana.

Deixa-ho reposar a la gelera 3 o 4 hores o en el congelador durant una hora.

Per desmotllar, passa un ganivet pel contorn intern per desferrar un poc la crema.

Nota: També es pot presentar en porcions individuals, com apareix a la imatge.

 

Coco ratllat de l’organització índia Elements

El coco ratllat que us presentam avui és un producte de comerç just i d’agricultura ecològica. Arriba a les botigues de comerç just procedent de l’organització Elements, ubicada a la localitat índia de Kozhikode. Aquest grup productor està integrat per uns 3000 treballadors que distribueix productes de comerç just en els mercats local i internacional. Elements treballa juntament amb altres dues organitzacions: Fair Trade Alliance Kerala i Infact. El treball conjunt de les 3 organitzacions permet a milers de persones desenvolupar un sistema econòmic i de producció just, basat en la conservació del medi ambient. Desenvolupen projectes de formació, molts d’ells dirigits especialment a dones, sobre gestió de recursos naturals, producció biològica… La comercialització dels seus productes a la xarxa de comerç just els assegura uns ingressos estables, independent de les fluctuacions del mercat.

Back To Top
Search