skip to Main Content

Paté amb Pedro Ximénez

Quan va començar l’any varen sortir moltes publicacions sobre allò de “benvinguts als alegres anys 20!”, sense pensar que part d’ells varen ser alegres perquè venien d’haver-ho passat molt malament abans. Esperem que el que ens ha tocat viure un poc d’aquella manera passi aviat. Aquesta pandèmia ens ha trastocat molts de plans. Ha tret a la llum misèries i necessitats. I poca gent se n’ha lliurat.

És possible que individualment haguem de revisar les nostres pròpies necessitats. I no només això, també és possible (i crec que més que necessari) que haguem de revisar el que significam per la resta de la societat. No vivim tots sols, no som ascetes, per tant a part de drets també tenim deures. Deures amb la família, els amics, els companys, els veinats… Aprendre a posar-nos en les sabates de l’altre, com diuen els anglosaxons així veuríem les coses amb una perspectiva diferent.

A pocs dies de que comenci el curs presencialment ja (a la fi!) amb alumnes, el col·lectiu de professors sentim a dir autèntiques barbaritats sobre la nostra feina, arribant a dur-ho en algunes ocasions fins a l’àmbit personal. Tothom mira per un mateix, està clar, i és normal. Però també està bé de tant en tant mirar pels altres. Dins del col·lectiu de professors hi ha de tot “como en botica”, com diuen, però puc assegurar que la major part té una mescla d’il·lusió, nervis i preocupació a parts iguals. Tenim ganes de tornar a veure els “nostres nins”!

Començam amb bon peu aquest setembre tot i la situació que vivim? Provau aquesta recepta, no fallereu. I si voleu donar-me idees, suggeriments o simplement comentar l’article podeu enviar-me un correu a decolorsisucre@gmail.com. Salut!

Ingredients

• Ingredients:
Per al paté:
• 250 gr de fetges de pollastre
• 150 gr de pitrera de pollastre
• 6 grans de pebre bo
• 2 fulles de llorer
• 250 gr de mantega + una cullerada
• 100 ml de Pedro Ximénez
Per la gelatina:
• 200 ml de vi (jo he posat 100 ml de vi blanc i 100 ml de Pedro Ximénez)
• 50 ml d’aigua
• 10 gr de gelatina en pols

Passa a passa

1. Trossejam la pitrera i els fetges. Posam la cullerada de mantega, els fetges, la pitrera, el pebre bo i el llorer dins una pella i ho coem fins que la carn estigui rossa.
2. Hi afegim el Pedro Ximénez i ho deixam coure fins que s’hagi evaporat l’alcohol. Són només uns minuts.
3. Deixam reposar la pella fora del foc uns 10 minuts i retiram les fulles de llorer.
4. Hi afegim els 250 gr de mantega i ho trituram tot. Ha de quedar molt finet. Haurem de deixar reposar el paté fins que refredi.

Mentrestant, podem preparar la gelatina.
1. Posam al foc el vi i l’aigua. Quan bulli, treiem del foc i afegim la gelatina. Remenam fins que es dissolgui. És molt ràpid. Abocam la gelatina sobre el paté. Això ajudarà a conservar-lo i que no s’oxidi.

Jo l’he decorat amb pebre groc tallat amb un motlle de senyorets i uns quants grans de pebre bo.

Els celíacs haurieu de fer la gelatina amb fulles de gelatina neutre en comptes de en pols ja que pel que es veu la gelatina en pols pot tenir traces de gluten. Només n’he trobada una que no en té i és de la marca Pronagar.

Back To Top
Search