Skip to content

Pedalades contra el silenci, l’estigma i el prejudici

Més de 400 alumnes participaren a la V Bicicletada solidària de l’IES Porto Cristo, que enguany destinava la recaptació a Estel de Llevant

Més de 400 estudiants i docents de l’IES Porto Cristo i de les escoles de la localitat portenya participaren a la V Bicicletada Solidària, que enguany destinava la seva recaptació a l’associació Estel de Llevant, referent en l’ajut a les persones amb problemes de salut mental a la comarca. La implicació del professorat, del conjunt d’alumnes i també del policia tutor fan possible una iniciativa que s’ha consolidat dins el panorama solidari i ja ha fet aportacions a entitats com Can Gazà o la Fundació Campaner per a persones afectades pel noma.

La ruta s’inicià poc passades les nou del matí, amb un ampli desplegament de la policia local que preservà la seguretat dels ciclistes i de la circulació durant tota la jornada, que tenia com a destinació l’esplanada de davant l’Auditòrium de Sa Màniga.

Va ser allà on una alumna de l’IES Porto Cristo i un usuari d’Estel de Llevant llegiren el manifest, en el qual es deia que “la solitud, en el cas de les persones amb problemes de salut mental, es multiplica. Primer de tot, perquè esdevenen invisibles. Les malalties relacionades amb la ment són silencioses. La gent no en parla i als mateixos malalts i als familiars els costa d’abordar la qüestió davant altra gent, que tampoc no gosa demanar què li passa o què té aquell familiar, aquella amiga”.

El manifest també feia referència als prejudicis que afecten les persones amb problemes de salut mental: “L’aliment més poderós del prejudici és la desconeixença. Així, si les persones amb problemes de salut mental esdevenen desconegudes per la invisibilitat, també són diana fàcil dels prejutjadors, dels prejudicis. Moltes vegades aquests prejudicis neixen de forma automàtica, involuntària, però hi són, i cal combatre’ls amb fermesa si percebem que n’hem estat afectats”.

A la sortida de la ruta hi acudí la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

Back To Top
Search