skip to Main Content

Pendents d’un informe jurídic per instal·lar el mural

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor, format per PP, PI i AIPC no descarta donar suport a la instal·lació del mural d’Andreu Frau al cementeri de Son Coletes. Aquesta decisió suposaria l’acceptació de la carta tramesa per l’exbatle Miquel Oliver a Pere Josep Pascual, fill atenent la demanda del Comitè de Son Coletes per a la instal·lació d’aquesta escultura reivindicativa.

Catalina Riera, portaveu de l’equip de govern, explicà que, com a tals, “demanam un informe jurídic al secretari per no contradir la llei de memòria històrica en aquest sentit”. A partir del moment que l’informe del secretari certifiqui que l’acció no contradiu la llei, aleshores els regidors i partits de l’equip de govern s’asseurien a parlar per prendre una decisió conjunta. Cal recordar, en aquest sentit que el mural original està instal·lat al Bosc de la Memòria de Calvià. I que rèpliques més petites s’han instal·lat també a Petra o a Porreres.

“Com a equip de govern tenim una reunió pendent amb els regidors i també reunirem la junta de portaveus”, digué Riera, que alhora aclarí que “com a equip de govern no ens hem pronunciat, i ho farem en haver vist l’informe”.

Riera, parlant ara en nom exclusivament seu explicà que “si no es contravé la llei de memòria històrica per a mi no hi hauria cap problema perquè s’instal·làs el mural” i afegí que “aquesta podria ser una bona ocasió perquè cadascú, cada regidor, més que cada partit expressi quina és la seva visió i la seva postura, perquè es tracta d’un tema sensible que pot ferir determinades susceptibilitats. Ara bé, igualment estaria bé que l’equip de govern donàs una resposta com a tal”. Riera acabà dient que “és un tema que va més amb la persona que amb el partit. Si això fa feliç determinades persones a mi no em suposa cap trauma. Però respect postures divergents respecte d’aquesta qüestió.”

Back To Top
Search