Skip to content

“Per cada deu homes que fan feina, només hi ha sis dones”

Un any mes, arribat el segon dissabte del mes de maig, la botiga de Manacor de S’Altra Senalla va sortir al carrer per celebrar el Dia Mundial del Comerç Just. Enguany, aquesta celebració, com totes les altres que fa la botiga manacorina, és doble, atès que brufen també els 25 de la seva arribada a Manacor de la mà del Casal de la Pau. La celebració del Dia Mundial del Comerç Just ja s’ha estès a més de cinquanta països de tot el món i agrupa mobilitza milers de persones, no sols aquest dia sinó al llarg de tot l’any.

Durant el matí, els voluntaris de S’Altra Senalla oferiren plats preparats amb els productes que ofereix la botiga, tots de comerç just, i en repartiren entre els comerços i amics del conjunt de veïnats.

A les dotze arribà el moment per a la lectura del manifest, una responsabilitat que enguany va recaure en la voluntària Margalida Cladera.
Enguany la celebració del Dia Mundial també tenia un punt d’especial, atès que podia tornar al carrer, després de dos anys de restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Segons explicà en el Manifest Margalida Cladera, “aquesta vegada volem posar l’accent en la desigualtat de gènere, en la marginació que encara milions de dones pateixen a tot el món. Avui volem denunciar que milions de dones a tot el món no poden exercir els seus drets essencials, un fet que llasta el seu desenvolupament personal, social i econòmic”.

Segons explicava el manifest, “per cada deu homes que fan feina, només hi ha sis dones ocupades”. Aquesta discriminació, però, va més enllà, ja que “quan les dones tenen ocasió de fer feina ho fan cobrant un 23 per cent menys que el que cobren els homes”. Mirant l’evolució que hi ha hagut i la desigualtat existent, es calcula que “per aconseguir la igualtat salarial, en les condicions d’ara, estaríem 217 anys”.

S’Altra Senalla destacà també en el seu manifest que moltes de les treballadores del comerç just al món “són dones, i per això avui les volem homenatjar així com es mereixen”.

Back To Top
Search