Skip to content

La plaça de les Verdures, a contrapèl dels signes del temps

[pullquote] Placers i ajuntament miren de revertir la situació de crisi permanent de la plaça. L’aparició del nou reglament podria ajudar a regular les adjudicacions i el compliment d’unes determinades condicions per mantenir-los.
[/pullquote]

Tot i la vitalitat dels dissabtes. Tot i el complement del mercat dels dilluns. Tot i les nombroses iniciatives i idees sorgides bé dels placers bé de l’Ajuntament. Tot i tot això, la plaça de les Verdures agonitza. Dels vint-i-quatre trasts de què disposa n’hi ha cinc que no estan adjudicats, i un bon grapat més que, tot i estar-hi, no són explotats de forma regular pels seus adjudicataris, fins al punt que més d’un roman tancat de forma permanent. L’Ajuntament fa feina de forma consensuada amb els placers en la redacció d’un nou reglament que ajudi a posar les bases per a una revitalització definitiva de la plaça. Tanmateix, és un fet que la minva de l’activitat en el sector primari afecta, i molt, l’afluència de venedors a un dels indrets més emblemàtics i cèntrics de Manacor.

A banda dels trasts buits, també és buit l’espai on hauria d’ubicar-se la peixateria. Ara mateix ja s’hi han començat les obres i s’espera que tot d’una en acabar-les es pugui haver tret a concurs i adjudicada la concessió de l’espai perquè Manacor gaudesqui d’una peixateria de qualitat al centre de la vila.

Iniciatives com el Vermutejant, o d’altres que han suposat una rentada de cara a l’espai, totes impulsades des de l’Ajuntament, no semblen suficients per donar vida a un espai que no es resigna que deixar-se passar el temps per damunt. D’altra banda, l’experiència d’altres viles i ciutats demostra que els mercats són possibles. Ho serà també el de Manacor?

Back To Top
Search