skip to Main Content

Polèmica entre el Patronat i els Amics de Sant Antoni pel concurs de fotografia, mostradors i enramellat de frontis

Tot i que semblava que hi havia hagut una treva entre el Patronat i els Amics de Sant Antoni, una nova polèmica ha sorgit amb l’acostament de la festivitat santantoniera. Es tracta del concurs de fotografia, mostradors i enramellat de frontis, que ha resultat amb dos concursos, amb les mateixes bases i característiques.

Aparador decorat de Sa Bresca

D’una banda, els Amics de Sant Antoni expliquen que ells foren els creadors d’aquests tres concursos i que el Patronat ha volgut fer-los seus. En aquest sentit, el tresorer de l’associació cultural, Bernat Galmés diu: “No es tracta d’una divisió, simplement és que hi haurà dos premis”, Així mateix, Galmés afegeix que “anys enrere, pel Patronat aquests premis no tenien importància, estaven allà, sense donar gaire importància al nombre de participants i si es feien bé i sinó també”. Així mateix diu que ja havien avisat al Patronat que tenien intenció de recuperar-los: “Nosaltres hem volgut donar vida als premis i ha resultat que enguany ells també ho han volgut fer”.
A més, el president de l’associació dels Amics de Sant Antoni, Joan Carralero, explica que, “per ara, ja tenim més participants que l’any passat, quan ho organitzava el Patronat” fet que, segons ell pot ser “per casualitat o per una bona organització per part nostra”.
D’altra banda, el baciner del Patronat de Sant Antoni, Mateu Juan diu que, per part seva “no m’agrada que hi hagi dues colles” i que ell considera que “el que hi ha d’haver són els dimonis de Manacor”. En aquest sentit, es mostra dolgut i explica que “els Amics de Sant Antoni començaren dient que serien els dimonis de Cales de Mallorca” però que després “també sortiren a les Beneïdes i començaren a ballar a altres bandes”. Així mateix, Juan torna a recalcar que no li agrada que hi hagi una altra colla de dimonis però reconeix que els Amics de Sant Antoni “sempre han estat respectuosos i si ens han vist arribar quan ballaven, han procurat decantar-se i això s’ha d’agrair i s’ha d’alabar” diu Mateu Juan.
El baciner del Patronat continua la seva explicació dient que “han format part del Patronat i ara no ho volen ser perquè així ho han decidit” i argumenta que “sempre hi han tengut les portes obertes”. De fet, ambdós grups han explicat que en èpoques anteriors els Amics de Sant Antoni tenien dos representants al Patronat, tot i que divergeixen en els motius de la sortida.
Finalment, el baciner, Mateu Juan declara: “Saben el meu parer perquè ja els ho he dit però han declinat sempre l’opció de retirar la colla”.

Back To Top
Search