Una taula amb unes cerveses, una bicicleta a l’inrevés, una referència a la bomba d’Hiroshima. Aquestes són algunes de les “instal·lacions sonores contemporànies” aquests dies passats col·locaren els alumnes de Batxillerat musical de l’IES Mossèn Alcover en el VII Taller de composició impartit per Xavier Gelabert, i sota l’impuls de la professora Bàrbara Duran. Precisament fou la musicòloga qui enllaçà al seu mur de Facebook el blog de la biblioteca Miquel Àngel Riera, que es feia ressò de la mostra. De seguida l’enllaç va ser objecte de comentaris. El primer, un escuet “em pareix indignant”, del president de l’associació de veïns del Convent, Antoni Oliver, que va ser respost per Duran: “A mi no me sembla gens indigne que uns alumnes presentin uns treballs engrescadors, perfectes i respectuosos amb l’entorn. Al Convent s’han viscut visites no tan respectuoses amb l’entorn ni amb les pedres que el presideixen”. Tomeu Adrover, per part seva, hi deia que “música i religió sempre han anat juntes. M’alegra que l’església del convent segueixi essent un lloc que genera cultura i espiritualitat”.
Joan Miquel Riera afegia: “És segurament una activitat que obre l’Església al món, alhora que situa el món dins l’Església, el món real, dels joves i la societat d’avui, del segle XXI. Molt més que activitats i iniciatives decimonòniques i caduques, que transpiren aquella olor d’antiguitat malsana i humida tan típica d’allò que no sap que el seu temps, moment i època han passat”. Mentre que Pep Girart no era del mateix parer: “Jo també pens que hi ha altres llocs per fer aquesta exposició. Baldament jo no vagi per l’església hem de respectar la gent que va a missa i que es creient. S’hauria pogut fer perfectament al claustre, supòs que hauria quedat millor”.
Pep Garcia Mallada també hi ficava cullerada: El temples cristians han de servir per acollir tot alló que dignifica la persona humana, com es celebració de la paraula i la memòria del Crist, mort i ressucitat, la meditació, les manifestacions culturals, conferències, concerts
La polèmica encara perdura i en alguns casos ha arribat a les desqualificacions personals.