Skip to content

La presentació d’”Essència de mare” es transforma en un homenatge a la manacorinitat d’Antoni Parera Fons

Essència de mare, el llibre d’autoria compartida que recull poesia, música i il·lustracions es va presentar dissabte passat, dia 6 de maig, davant el públic que va omplir a vessar la sala d’actes de la Institució Alcover. Tal com va explicar Maria Magdalena Gelabert, la gerent de la Institució Alcover i l’autora dels poemes que recull el llibre, va convertir-se en “un homenatge a la figura d’Antoni Parera Fons que han impulsat l’Ajuntament de Manacor i el Col·lectiu de Dones de Llevant”. Gelabert va explicar que va ser precisament aquesta darrera entitat la que fa un any va proposar musicar un poema dels que recull el llibre. “A poc a poc la proposta va prendre volada i, com un estel, va necessitar molt de fil per enlairar-se fins a convertir-se en un espectacle específic”, afegí Maria Magdalena Gelabert.

Així a aquest espectacle poc a poc s’hi afegiren més músics, com Bàrbara Duran, les ballarines del grup D-Dansa, les imatges de Clara Caldentey i de Miquel Caldentey, la direcció teatral d’Antoni Rosselló i Rosa Sunyer i la veu de Maria del Mar Bonet, la qual també va voler ser a la presentació per cantar en directe la cançó “Teu és l’Amor”. Durant l’acte també hi intervingueren la professora i membre del grup D-Dansa Sebastiana Duran; la musicòloga Bàrbara Duran; l’il·lustrador Miquel Caldentey; l’editora Maria Muntaner; la presidenta del Col·lectiu de Dones de Llevant, Antònia Matamalas; i la regidora de Cultura i Turisme de Manacor, Antònia Llodrà.

A més, la lectura de poemes anà a càrrec de Francesca Pilar Sánchez i Maria Magdalena Vives. I l’actuació musical la varen protagonitzar el jove Joan Sebastià Sansó, la cantant Maria del Mar Bonet i el músic i compositor Antoni Parera Fons. Durant el seu parlament la regidora Antònia Llodrà va explicar que “l’obra d’Antoni Parera Fons està lligada a intèrprets tan importants com Monsterrat Caballé, Guillem d’Efak, Josep Carreras, Joan Pons, Núria Feliu, Maria Dolores Pradera o Maria del Mar Bonet”. A més “com a compositor ha escrit un bon caramull d’òperes, composicions simfòniques i música de cambra; i precisament per aquesta feina ha estat reconegut amb el Premio Nacional de Música 2016 del Ministeri de Cultura”, recordà Antònia Llodrà.

Publicitat

Abans d’entregar al músic i compositor manacorí Antoni Parera Fons un petit obsequi en nom de la ciutadania de Manacor, la regidora de Cultura i Turisme destacà que “amb petits gestos, amb col·laboracions desinteressades amb desenes d’entitats manacorines, tu recolzes el teixit social de tot el muncipi”. Per això “la manacorinitat te brolla de per tot i com a resposta a la teva immensa generositat, en nom del poble de Manacor, vull dir-te un enorme i sincer gràcies”, va concloure Antònia Llodrà.

Back To Top
Search