skip to Main Content

Presentats els Ciutat de Manacor 2021

A més de les categories habituals, incorporen enguany, com a novetat, la categoria de música d’autor amb el premi Guillem d’Efak. Les candidatures es poden presentar entre el 17 de març i el 22 d’abril i el lliurament dels Premis serà a principis de juny.

Els premis Ciutat de Manacor tornen aquest 2021 amb les categories de Novel·la (Premi Ciutat de Manacor Maria Antònia Oliver), Poesia (Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera), Teatre (Premi Ciutat de Manacor Jaume Vidal i Alcover) i Assaig (Premi Ciutat de Manacor Antoni M. Alcover), i una nova categoria de Música, el premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem
d’Efak. El nou gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover, Joan Sitges, ha presentat aquest dimecres la nova convocatòria dels premis juntament amb el batle de Manacor, Miquel Oliver, el delegat de Cultura i Educació, Mateu Marcé, i el delegat de Fires, Carles Grimalt. “Aquí tenim el diccionari Alcover Moll, que està dins una vitrina, però que també serveix per cercar paraules i treure-les al carrer i recollir-les en forma de llibres i d’històries. Els Premis Ciutat de Manacor volen premiar l’excel·lència de la creació en la nostra llengua i per això els convocam”, ha explicat Sitges.
La nova categoria de Música va adreçada a grups i solistes que facin música d’autor, que cantin en català i siguin nous valors de l’escena musical. El premi està dotat amb 3.000 euros per al grup o solista guanyador i 1.000 euros per a cadascun dels dos finalistes, a més de la promoció dels
concerts en festivals i cicles culturals per als tres finalistes. A més, el festival Barnasants de cançó d’autor es compromet a programar una actuació d’un dels tres finalistes en la pròxima edició del festival. L’Ajuntament de Manacor també programarà com a mínim el guanyador a la Fira de la Música de Manacor 2021 prevista per al proper mes de novembre. Tots els grups o solistes que hi vulguin participar han d’enviar tres cançons originals en català i enregistrades en vídeo. El termini de presentació d’originals comença dia 17 de març i finalitza el 22 d’abril de 2021. El jurat del Premi Ciutat de Manacor de Música d’Autor Guillem d’Efak 2021 seleccionarà un màxim de nou semifinalistes, que es donaran a conèixer dia 5 de juny. Les propostes seleccionades participaran en una semifinal, que consistirà en un concert en directe previst pel 9 de juliol. El jurat decidirà els tres grups o solistes finalistes i el concert final i proclamació del guanyador es farà en un concert previst per dia 10 de juliol.
El Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver té una dotació de 5.000 euros,el Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, de 3.000 euros; el premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover té una dotació de 4.000 euros i finalment el premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover té una dotació de 3.000 euros. Totes les obres que hi participin han de ser originals, inèdites i escrites en català. El termini de presentació d’originals és el mateix: comença el 17 de març i finalitza el 22 d’abril. L’acte de lliurament dels premis està previst per dia 5 de juny a les 12 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Back To Top
Search