skip to Main Content

Un any que no podrem oblidar mai

Ningú ha dit que això hagi acabat. Tampoc ningú ara fa un any en clau es podia imaginar mai les dimensions que arribaria a agafar tota la crisi vinculada amb l’aparició de la Covid-19 al món. Quan dia 15 de març de l’any passat es decretava l’estat d’alarma, se suspenien les classes a totes les escoles i instituts, s’aturava l’activitat econòmica quan no era estrictament essencial i fins i tot se suspenien els partits de futbol i altres espectacles esportius, quan tot això passava, dèiem, ningú es podia imaginar ni l’abast en xifres de contagis ni de morts, ni tampoc l’efecte econòmic i social, també anímic, que tendria en tots nosaltres l’aturada sanitària que ens hem vist obligats a mantenir durant tot aquest any.

Amb tota la incertesa del món, hem encetat aquest 2021 amb la inoculació, encara no massiva, dels primers vaccins. Amb efectes secundaris, amb mesures que afecten el vaccí d’AstraZeneca, que de moment resta suspès, però amb l’esperança generalitzada que, encara que sigui lentament, encara que sigui de forma molt progressiva, puguem començara retornar a una activitat econòmica, i també social, que s’aproximi a una relativa normalitat.

Aquest any ens ha fet replantejar moltes de coses i hem après què és allò que hi ha d’essencial a les nostres vides, però també que molt segurament cal un replantejament de vida. De qualque manera, el planeta, savi, ens ha dit que ja està bé, que ja basta. El ritme amb que els humans hem decidit viure el darrers cinquanta anys és insostenible per al planeta, i per a nosaltres mateixos. Cal un replantejament de model econòmic, no tan sols a Mallorca i al nostre redolet, sinó arreu del món. El creixement no pot ser la bandera ni l’escut de cap estat, de cap nació ni de cap cultura. Per això, ara que ens hem hagut d’aturar, és el moment de repensar-nos, de comprendre que ens cal una altra forma de relació i una altra forma de vida. Una altra economia. I una altra manera de viure en el món.

Aquí, a ca nostra, en aquest racó de la malmesa Mallorca ultraturística, servam encara bocins de dignitat humana, de dignitat de país, de dignitat en majúscules. Servei irrenunciable els qui més ho necessiten en aquests moments tan difícils. I cervells actius per capir de quina manera podem ser sense destruir. Hi som a temps. El temps que ens ha donat aquesta oportunitat malsana en forma de pandèmia. No el desaprofitem.

Back To Top
Search