Al juliol, Terracor va rebre el Premi de Millors Productors Sostenibles que atorga el BBVA i en un futur pròxim els seus productes arribaran al Celler de Can Roca. La directora de comunicació, Marina Adrover, n’explica els detalls.
De cada vegada són més les empreses que es dediquen al camp i que aposten per un model productiu sostenible i que cuidi de les seves terres. Un clar exemple és el de l’empresa manacorina Terracor, la qual produeixen les seves fruites, verdures i hortalisses basades en aquest model. Un projecte que quan el varen iniciar, l’any 2018, ja es caracteritzava per treballar amb aquesta filosofia.
Una manera de fer que a partir d’ara, i com s’explica en aquesta edició del Cent per Cent, podran ser certificats amb el distintiu de Comerç Verd al municipi de Manacor.
Uns productors sostenibles
Marina Adrover, la directora de comunicació de Terracor, explica que entenen que treballar d’acord amb aquests criteris és “cuidar la terra”. Per això, substitueixen de manera progressiva les tècniques i materials convencionals per naturals. En el seu cas, una de les opcions ha estat canviar els productes fitosanitaris per la fauna auxiliar. És a dir, sembren plantes i flors al costat dels cultius que atreuen els insectes, una manera natural de combatre les plagues.
També han substituït els paquets de plàstic per safates de cartó i el plàstic per plàstic biodegradable. Referent a aquesta darrera acció, Adrover puntualitza que n’utilitzen un total de 270 quilòmetres dins les seves terres, fet que els permet “capolar-lo i incorporar-lo al cultiu, ja que està fet amb fècula de patata”.
De fet, per tota aquesta tasca, des de BBVA els hi varen atorgar el mes de juliol passat el premi de Millors Productors Sostenibles. Un distintiu que entenen com un reconeixement a la seva feina, a “tota una vida de fer agricultura sostenible” i també de “cuidar el medi ambient”. “Un impuls a fer les coses bé” i que tan necessari és en uns moments en què no es té la cura suficient del planeta, segons explica la directora de comunicació.
En cap cas, aquest premi suposarà una relaxació per la seva part. Si no que tot el contrari, ja que “la terra ens dona menjar i l’hem de cuidar al màxim”. Clavant la mirada al futur, ja treballen per implantar les energies renovables. Encara, però, no saben quan podrà ser una realitat. Tot i això, i semblant a altres empreses del sector agrícola, són conscients que s’ha de continuar fent feina en aquesta línia. És més, consideren que “totes les iniciatives que fan que el consum final s’impliqui amb el producte local, és cosa bona”.
De Manacor al Celler Can Roca
No hi ha una data fixada. Però el Celler Can Roca oferirà una recepta amb productes produïts a Manacor. El seu sumiller, Josep Roca, va visitar aquestes terres fa només uns dies i va aprofitar per fer preguntes en relació amb el que estava a punt de ser collit.
El plat que elaboraran encara està per determinar, ja que volen oferir producte de temporada. És per això que dependrà de com hagi anat la campanya i en funció d’aquesta “proposarem un producte o un altre”, afirma Adrover.