Skip to content

Prop d’un miler d’estudiants de tot el municipi participen a la VII Bicicletada Solidària

Ja fa set edicions que l’IES Porto Cristo organitza la bicicletada solidària. Com tants d’altres esdeveniments públics i multitudinaris, la bicicletada portenya s’havia suspès els dos darrers anys a causa de la pandèmia. Enguany, però, tornaven a les atxes, els bicicleters del Port. En edicions anteriors, ja s’havien sumat a la bicicletada els alumnes de les escoles Mitjà de Mar i Ses Comes de Porto Cristo. I enguany la cosa prenia encara un rumb més important amb la participació dels dos instituts del nucli de Manacor, l’IES Mossèn Alcover i l’IES Porto Cristo.

Els dies 8 i 11 d’abril els primers a fer-se bicicleters foren els alumnes de l’IES Manacor. Un total de 500 joves anaren amb bicicleta fins a Sant Llorenç per la via verda. El mateix trajecte feren prop de 300 alumnes de l’IES Mossèn Alcover, dia 12 d’abril.

Com ja és tradicional, l’IES Porto Cristo s’havia reservat el darrer dia d’escola per fer la seva bicicletada fins a Sa Màniga, punt d’arribada de la marxa els darrers anys. Durant la setmana, però, les previsions meteorològiques ja feien pensar que la cosa no es podria dur a terme amb normalitat. I efectivament, dimecres plogué. L’IES Porto Cristo, no obstant això, va fer de la necessitat virtut i convertí la bicicletada en caminada, on participaren prop de 400 alumnes de tots els cursos.

Enguany, els tres centres de secundària del municipi, han unit esforços per sumar quilòmetres en bicicleta que es transformaran en 137 dinars durant tots els dissabtes d’un any per als infants de l’escola Wazo Huru de Kènia, on l’ONG Idea Libre hi duu a terme projectes de cooperació. Aquest microprojecte necessita un finançament de 3.600 euros, que és el que es vol aconseguir ajuntant tots els centres. Aquesta setmana que ve l’organització podrà confirmar si s’ha assolit l’objectiu i els infants d’aquesta escola poden afegir el menú dels dissabtes al que ja tenen cada dia d’entre setmana.

Les impulsores d’aquest projectre, l’actriu Sandra Blázquez i la dissenyadora Maria Fábregas, varen ser a l’IES Porto Cristo i prengueren part a la caminada. Ja al poliesportiu de s’Illot, punt final de la caminada portenya, agraïren a tots els participants l’esforç i es mostraren entusiasmades amb l’esforç solidaris dels joves portenys i manacorins.

Back To Top
Search