skip to Main Content

“Protegint els animals també ens protegim a nosaltres”

Marian González i Sara Redondo regenten la clínica Veterinària Es Port, que s’inaugura dissabte a partir de les 17h al número 3 de l’avinguda dels Pins.

Quina experiència professional teníeu abans d’emprendre aquesta nova aventura?
Marian:
Jo tenia una clínica a Manacor, durant dotze anys, i abans també havia fet feina per compte d’altri.
Sara: Jo sempre he fet feina per altri. Ens coneguérem fent domicilis a Porto Cristo, tot i que no havíem fet feina mai plegades, teníem amigues comunes. Amb tres o quatre cafès ens posàrem d’acord per tirar endavant Veterinària Es Port

I per què a Porto Cristo?
Marian: Totes dues vivim aquí, però també perquè aquí no hi ha res. Només hi ha una altra veterinària que fa animals grossos com cavalls o ovelles.

Per tant, quina és la vostra especialitat?
Sara: Sobretot cans i moixos. A mi els moixos m’encanten, tenc un postgrau de medicina felina.
Marian: A mi m’interessa molt l’oftalmologia, la dermatologia, la cirurgia…

De quina maquinària disposau?
Sara: Tenim una màquina de fer analítiques, un microscopi, un quiròfan totalment equipat amb monitor de constants, pressió, electro, temperatura, i pròximament també comprarem un ecògraf per poder fer diagnòstic per imatge.

Quina és la malaltia més comuna en els cans?
Marian: A Mallorca hi ha moltíssima leishmaniosi, que és una malaltia que es transmet per la picada d’un moscard, i que pot arribar a causar signes clínics també a les persones. És bo que els cans estiguin protegits amb collars o pipetes, perquè així també ens protegim a nosaltres.

Quin pronòstic té, aquesta malaltia?
Marian: És una malaltia crònica, hi ha cans que aconsegueixen superarla, però depèn del moment que es diagnostiqui i que comenci el tractament.

De què són més afectats els moixos?
Sara: Solen patir de malalties infeccioses que podrien prevenir-se amb vacunes. La panleucopènia, l’herpesvirus o el cadifivirus en són algunes, d’aquestes infeccions.

Què ha de fer un propietari d’un ca?
Marian: Un ca sempre ha de dur xip, vacuna de la ràbia i passaport.

Hi ha moltes colònies de moixos…
Sara: Sí. El Col·legi de Veterinaris va enviar unes circulars i qui s’ha de fer càrrec dels moixos ferits o abandonats són els ajuntaments. Nosaltres per llei estam obligats a una atenció primària, sòcorrer-los si estan ferits.

Ha canviat la consciència de propietaris d’animals pel que fa a la seva cura?
Sara: Sí. No sols quan no estan bé, els animals, sinó també per prevenir.

Els animals viuen més anys…
Sara: Sí. Si veim que no es mou tant, que deixa de botar, que no puja al sofà o no puja escales… Tot això es pot pal·liar, amb una alimentació especial, amb teràpies analgèsiques i antiinflamatòries i també una rehabilitació a casas.

Back To Top
Search