Hi ha una cosa que agrada molt a la gent a l’estiu. Bé, en realitat tot l’any, però a l’estiu fa més goles. La fruita. Síndria, meló, albercocs, prunes… M’magín que és per l’aigua que tenen i perquè es poden menjar ben fresquetes, no fredes.
Hi ha fruites, però, que també són pròpies d’aquí, o ho varen ser en el seu temps, com són les conegudes com fruites del bosc: gerds, grosselles, mores…. De fet, en el primer tast de cuina històrica fet en el Museu de Manacor, la directora Magdalena Salas ens va explicar que aquestes fruites eren part de la dieta dels pobladors talaiòtics. Esperem que tot pugui tornar a la normalitat en una temporada i es puguin continuar aquests tasts, ens vàrem quedar en el tast prehistòric!
Esper que aquesta recepta us agradi, però també m’agradaria que em proposàssiu alguna recepta vosaltres, o algun ingredient especial que us agradi molt, a veure si el puc incloure en alguna. Si ho voleu fer podeu enviar un correu electrònic a decolorsisucre@gmail.com.
Cuidau-vos molt!
Ingredients
• 75 gr de sucre
• 1-2 cullerades d’aigua
• 550 gr de fruites del bosc*
• 12 llesques de pa de motlle sense crosta
Passa a passa
1. Posam el sucre i l’aigua en un perol i el posam a foc fort fins que bulli.
2. Un cop agafi el bull, abaixam el foc i hi posam les fruites del bosc (excepte les fraules). Les coem fins que comencin a deixar anar el seu propi suc. Després d’uns 2-3 minuts ja ho podem treure del foc.
3. Ho posam tot (incloses les maduixes) dins un colador amb un bol a baix. Ho deixam així perquè vagi deixant anar el suc, que reservarem.
4. Tallam el pa de motlle per adaptar-lo a la base dels recipients on ho vulguem posar. En aquest cas eren copes amb una base bastant plana, per la qual cosa que vaig poder tallar el pa de motle amb un motle de senyorets rodó.
5. Tallam també unes trinxes de pa per folrar les parets del motle.
6. Pintam bé el pa de motle ja dins del motle amb el suc que haurem recollit de les fruites del bosc, i ho farcim amb les fruites cada un dels motles.
7. Tapam les fruites amb pa tallat a mida, com amb la base, i pintam bé amb el que resti del suc perquè tot quedi ben amarat. Pitjarem bé amb la part plana d’una cullera per deixar-ho tot ben comprimit.
8. Hem de deixar els púdings en repòs a la gelera durant unes 6 hores, però queden molt millor si ho feim d’un dia per un altre. A l’hora de servir, ho podem decorar amb fruites del bosc fresques.
* En molts supermercats i botigues amb fruiteria podeu trobar fruites del bosc congelades, que surten una mica millor de preu. També en molts d’ells la podeu trobar fresca.
Unes recomanacions: per adaptar la recepta per persones celíaques només s’ha de canviar el pa de motlle normal per un de sense gluten. I voleu podeu servir aquestes postres amb una bolla de gelat de nata o de vainilla.