skip to Main Content

Quatre-cents habitatges més entren dins l’àmbit de la recollida de residus porta a porta a Porto Cristo

Es tracta d’una extensa zona al centre del poble delimitada pel Riuet i els carrers Port, Llevant i Isabel Montaner

Aquest passat dimarts es va presentar a la plaça del Carme de Porto Cristo l’ampliació en quatre-cents habitatges més de l’àrea del centre del poble afectada pel sistema porta a porta de recollida de residus.
En una roda de premsa oferida pel delegat de Medi Ambient, Mobilitat i Política Lingüística, Sebastià Llodrà flanquejat pels dos tècnics del Departament, Antoni Pasqual i Antoni Febrer es donà complit detall de l’ampliació.
El nou model de recollida de residus del municipi, basat en la combinació entre el sistema porta a porta a unes zones i l’establiment d’un cinquè contenidor d’orgànic – marró – a d’altres ha donat resultats molt positius. La intenció però és reforçar el primer, donat que és el que més reciclatge genera.
Amb el sistema porta a porta, ja implementat al centre de Manacor, el barri de sa Torre de Porto Cristo i Son Macià, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge, fet que assegura una reducció molt més gran del rebuig. De fet, dins la zona porta a porta el reciclatge sobrepassa el 80%, quan abans les dades generals del municipi rondaven el 14%.

Molt poques incidències
Segons Llodrà, “en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble”.

Informadors
Des de l’inici de la implementació del nou sistema de recollida porta a porta al municipi es va incorporar personal per tal d’exercir d’informadors ambientals, amb tres funcions informar a la població del funcionament del nou model, revisar que s’estigui duent de forma correcta i detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats.

Fiasco el primer dia
L’ampliació d’habitatges afectats per la recollida porta a porta a Porto Cristo havia de començar la nit de dia 30 juny a dia 1 de juliol però els operaris de Lumsa no varen fer la recollida anunciada. Quan el dematí s’alçaren les alarmes davant l’estranyesa de tantes bosses sense arreplegar hi hagué crits i renou entre l’Ajuntament i l’empresa concessionària. S’envià un camió a la zona i a les 13 h s’arreplagaven les bosses casa per casa. Tot apunta a una penalització económica a Lumsa per aquesta descoordinació. Una taca per una ampliació que sens dubte millora el medi ambient i que fins ara ha funcionat de manera modèlica gràcies a la implicació gairebé unànime dels ciutadans. Que aquest mal començament no sigui el presagi de res sinó un impuls per a superar-se.

Back To Top
Search