skip to Main Content

Què en pensa l’oposició?

Us contam la reacció de l’oposició sobre la polèmica d’algunes de les mesures econòmiques impulsades per l’equip de govern de l’Ajuntament de Manacor.

“Han actuat amb massa rapidesa a l’hora d’anunciar”

Segons Catalina Riera, cap de llista del Pi, és un moment molt complicat i l’Ajuntament va prendre bones decisions durant el confinament. Així i tot, considera que a la polèmica amb la taxa d’ocupació, “han actuat amb massa rapidesa a l’hora d’anunciar”. Com afirma Riera, els bars i restaurants “tenen molt pocs ingressos i moltes despeses” i l’Ajuntament hauria d’haver previst si podia o no implementar la derogació de la taxa. A més, lamenta la falta de comunicació del govern amb l’oposició, “fa cinc mesos que no hem tengut una junta de portaveus”, recalca. Des del seu punt de vista, si es volen plantejar mesures eficaces, és essencial disposar dels romanents congelats per l’Estat que, segons l’exbatlessa arriben a 30 milions d’euros. Aquests doblers “es podrien usar per millorar l’educació, serveis socials o augmentar la borsa d’ajuts a les empreses”, afirma.

“L’administració fa perdre el temps a la gent”

La situació a la zona costanera de Manacor és, segons el líder d’AIPC, Joan Gomila, “horrorosa i molt més perjudicial que a la zona d’interior, ja que molts no han obert i d’altres han obert sense personal”. El fet de no haver de pagar ni la taxa ni les ampliacions era un acord unànime dels partits de Manacor però ara és “una sorpresa que els facin primer pagar i després reclamar”. Segons Gomila, això pot congestionar l’administració municipal, a més, s’haurien de tornar els doblers, sense haver de presentar una sol·licitud, a la gent que ja ho ha pagat i no fer pagar res a la resta, “això vam acordar i, si no s’ha complit, hem de tornar a anar a ple”, afirma. També considera que “l’administració fa perdre el temps a la gent” a través dels tràmits i condicions que s’exigeixen a l’hora de demanar les ajudes econòmiques. Conscient que la situació és difícil, aposta per la reducció dels impostos al màxim possible, ja que l’Ajuntament disposa d’un romanent abundant.

“El govern va a cercar només el titular”

Finalment, la cap de la llista del PP, Maria Antònia Sansó, considera que la situació generada és “un signe més de la improvisació de l’equip de govern quant a la seva gestió’. Tot i que van rebre positivament la notícia sobre la derogació de la taxa consideren que “el govern va a cercar només el titular”. Segons Sansó, l’ajuda sobre la taxa és subvencionable, això vol dir que, per una banda, s’han de complir els requisits com el d’estar al corrent dels pagaments amb l’administració pública que, en aquest context especial, hi ha persones que no ho compleixen però necessiten el suport econòmic. Per altra banda, la subvenció “tributarà l’any que ve”, és a dir, es veurà reflectida en la declaració de la renda. Cal dir que estan a favor de les ajudes econòmiques impulsades però creuen que són limitades i que s’haurien de facilitar els tràmits, a més d’ajornar o fraccionar els tributs municipals.

Back To Top
Search