Skip to content

“Què passa amb el català?” nou cicle de l’Escola Municipal de Mallorquí

L’Escola Municipal de Mallorquí arrenca aquest novembre amb un nou monogràfic, aquesta vegada centrat en les actituds i les eines per a la bona salut de la llengua catalana. ‘Què passa amb el català?’ és el títol d’aquesta nova proposta que persegueix reflexionar sobre la situació del català i les diferents actituds dels parlants de l’àmbit català, donar a conèixer què es fa des d’entitats diverses i des de les institucions per fomentar l’ús del català, i aportar eines i actituds a l’abast de tothom que contribueixen a la bona salut de la llengua catalana.
En els darrers anys, sempre que es parla de la llengua catalana s’acaba parlant, inexorablement, de la seva salut: quants de parlants té, com se la fa seva la immigració, què en fan els joves, quin tracte li donen les institucions i quin futur li veuen. En aquest monogràfic es reflexionarà sobre les actituds lingüístiques dels habitants dels territoris de parla catalana, es veurà de quines eines disposen, què s’ofereix des dels diferents àmbits als nous parlants i de quina manera tots podem contribuir a la bona salut de la llengua.
El monogràfic s’encetarà el divendres 4 de novembre a les 19 h amb la conferència de la filòloga i sociolingüista Marina Massaguer, ‘El català avui: els reptes pendents’. El curs comptarà també amb altres ponents com el traductor i escriptor Pau Vidal; el professor i periodista Antoni Riera; la filòloga i estudiant de Doctorat a la Universitat Ciutat de Dublín, Catalina Amengual; i el melòman i punxadiscs Biel Ferriol.
‘Què passa amb el català?’ és una activitat coordinada conjuntament entre l’Escola Municipal de Mallorquí de l’Ajuntament de Manacor i el Centre de Professorat de Manacor. El curs s’adreça al públic en general i, en particular, al personal docent. La durada del curs és de 8 hores i tendrà lloc a l’Escola Municipal de Mallorquí del 4 al 26 de novembre. Hi ha 25 places disponibles amb hores de formació permanent del professorat adreçades als docents.
Les conferències es podran veure, un cop finalitzades, pel canal de YouTube de l’Ajuntament de Manacor. Podeu consultar el programa complet del cicle a la web de l’Ajuntament.

Back To Top
Search