Skip to content

Què podem llegir per aquest Sant Jordi?

Faust Puerto, de Món de Llibres, recomana algunes novel·les per comprar o regalar a la Diada d’enguany. Una selecció que inclou exemplars molt variats i que fa d’acord amb l’experiència com a lector i llibreter. També prenent de referència les opinions d’alguns dels clients i les clientes de la seva llibreria.

El mentalista, de Camilla Läckberg

El mentalista és una novel·la negra, d’intriga, de Camilla Läckberg i Henrik Fexeus. És una “d’aquestes que es llegeixen molt aviat”, afirma Puerto. La història comença quan assassinen a una jove de manera macabra i els agents es posen a investigar les causes de la mort. En un moment donat, però, es troben sense més pistes per arribar a l’autor del crim i una de les policies recórrer a un conegut mentalista per contactar amb el criminal a través del món de l’il·lusionisme.
Ara bé, apareix un segon cadàver i entenen que es tracta d’un assassí en sèrie.

Mamut, d’Eva Baltasar

Mamut “és el tercer llibre d’Eva Baltasar i tots tres han funcionat molt bé fins ara: aquest és una reflexió sobre diferents temes”, explica el propietari de Món de Llibres. Entre les diferents preocupacions, s’hi troben la maternitat, l’instint més primari de caça o la supervivència.

Tot es veu reflectit amb la vida de la protagonista, o heroïna. Ella és una dona arcaica atrapada a la vida moderna que fuig de l’estrès que suposa relacionar-se amb homes de manera que acaba sent una mestressa d’un mas aïllat amb un pastor i alimenta les bèsties. Finalment, “aprèn a viure sense intermediaris”.

Tots els mecanismes, de Melcior Comes

La novel·la de Melcior Comes, Tots els mecanismes, també aborda diferents temàtiques, d’entre les quals destaca l’hostaleria. Narra l’enfrontament entre els Torrus i els Súbac, dues famílies de cacics mallorquins vinculats al turisme que queden enemistades per la compra fraudulenta d’un terreny.

Una història de tragèdia amb tocs de novel·la negra que treu a la llum pedaços bruts de les nissagues implicades, com ara algun assassinat. També hi apareixen els polítics corruptes, les lleialtats canviants i les diferents desavinences entre pares i fills.

Junil a les terres dels bàrbars, de Joan-Lluís Lluís

A principis d’any es presentava a Món de Llibres aquesta novel·la, la qual ha tengut molt d’èxit. Junil a les terres dels bàrbars s’ambienta en l’època grecoromana i narra el periple d’una jove que recorre Europa a peu tot cercant la llibertat personal durant deu anys. Al llarg del viatge, la protagonista es topa amb la literatura oral, la qual esdevé un element essencial. A més, crea una nova llengua per entendre’s amb totes les persones que es va torbant als països.

Els dies bons, d’Aina Fullana

Els dies bons d’Aina Fullana és el llibre més venut a Manacor “amb diferència”, assegura Puerto. Una novel·la que té Mallorca com escenari i es planteja si els dies que estan vivint són bons o dolents. Ho fa des del principi al final de l’obra tot jugant amb els contrastos, els llums i les ombres.

La manacorina narra la història d’en Xavi, des de la seva infantesa fins que arriba a la seva relació amb Martina, amb qui té una filla, Ariadna. Els fets que succeeixen en aquesta història, però, sembla que els aferra a un destí que es repeteix una vegada darrere una altra.

El monstre de Santa Helena, d’Albert Sánchez Piñol

És un llibre que ha sortit just fa quinze dies i que Faust Puerto creu que serà un dels més venuts aquest Sant Jordi; a més a més, assegura que “a tothom que li agrada Piñol, li agradarà la darrera obra”. Una obra que demana al lector què s’esdevindria si reuníssim en una mateixa habitació l’amor, la cultura i el poder. És per això que trasllada el lector i la lectora fins a l’any 1819 quan François-René de Chateaubriand i la seva amant, Delphine Sabran, se’n van cap a l’illa on va estar presoner Napoleó Bonaparte. Ho fan per posar a prova la seva relació i durant la llarga aventura descobreixen, amb horror, que els monstres poden tenir molts de rostres.

Ràbia, de Sebastià Alzamora

Faust Puerto comença dient que aquesta obra està ambientada “a Mallorca, concretament a la zona de l’Arenal, i conta la història d’un home i un ca”. L’animal mor enverinat i en un no saben qui ha estat el responsable. També mor una persona del seu entorn de manera absurda al carrer. Així, que el protagonista acaba fent una reflexió sobre la impersonalitat del món que l’envolta i l’autèntica amistat.

Roma soc jo, de Santiago Posteguillo

“És una nova sèrie de llibres de Posteguillo sobre Roma i aquesta, en concret, està basada en Juli Cèsar i sempre és un supervendes”, explica Faust Puerto. Es tracta d’una novel·la que vol deixar constància del fet que hi ha personatges que canvien la història del món, com va ser el cas del líder romà. La narració comença quan Cèsar fa de fiscal en el judici per corrupció contra el senador Dolabel·la, conegut per enfrontar-se a tots aquells que li són contraris.

Al llarg de les pàgines, Postegillo també reviu la història d’amor del protagonista amb Cornèlia i, des d’aquest moment, vol fer entendre al lector quins són els orígens de l’home després del mite.

Hamnet, de Maggie O’Farrel

El premi Women’s Prize de 2020 narra la història d’una nina que té febre a l’Anglaterra del 1956. El seu germà bessó, Hamnet, cerca ajuda arreu i no troba a ningú, els seus pares no són a casa quan està a punt de succeir una tragèdia. Es tracta d’un matrimoni poc convencional i el fort vincle entres dos germans.

Back To Top
Search