Skip to content

Quinze dies més de confinament: el govern central prorroga l’estat d’alarma

El govern espanyol, a més d’allargar l’estat d’alarma, aprova noves mesures econòmiques i socials per fer front a la crisi provocada pel Covid-19. A Manacor, durant aquestes primeres setmanes de confinament, la Policia Local ha posat una cinquantena de denúncies.

Foto: DBalears

El Congrés dels Diputats aprovà el dimecres a l’horabaixa la pròrroga de l’estat d’alarma durant 15 dies més. Això vol dir que el confinament s’allarga, com a mínim, fins al pròxim 12 d’abril, un cop passades les vacances de Setmana Santa.
Així mateix, s’ha engegat un pla econòmic de xoc per fer front a la crisi de la Covid-19. A través de la convalidació de tres Reials Decrets, s’aprova destinar 600 milions d’euros al finançament de prestacions bàsiques de serveis socials de les comunitats autònomes i dels ens locals “amb especial atenció a l’assistència domiciliaria de persones majors i depenents. Així mateix, s’estableix una moratòria en el pagament de les hipoteques per persones en situació de vulnerabilitat i s’amplia també la protecció dels subministres bàsics com la llum, l’aigua i els serveis de telecomunicacions.
Pel que fa a l’àmbit laboral, el govern contempla els acomiadaments temporals a través d’ERTES i facilita el cobrament de l’atur a tots els treballadors, encara que no compleixin amb el periode de cotització necessari. Així mateix, els autònoms tendran mesures flexibles quant al cessament de les activitats i l’exoneració de pagaments de la Seguretat Social. Pel que fa també a autònoms i a les petites i mitjanes empreses, el govern aprova una línia d’avals de fins a 100 milions d’euros, invertirà 30 milions d’euros a la investigació sobre lal Covid-19 i deroga l’acomiadament per baixes mèdiques justificades.
Així doncs, l’estat d’alarma prossegueix i el coronavirus paralitza el món. A Manacor, només romanen oberts els comerços indispensables però encara fan jornada laboral els treballadors de la construcció, tot i que la presidenta del govern, Francina Armengol, ha demanat la suspensió d’aquesta activitat al govern central.
Més enllà de l’estrany clima i el seguiment de les indicacions del Ministeri de Sanitat, un dels fets que més ha sorprès la ciutadania manacorina ha estat la presència militar. De fet des de dijous de la setmana passada, han vengut, de manera intermitent, més o manco dos pics per setmana, militars del Regiment d’Infanteria Palma 47.
Segons informacions oficials, el primer dia hi hagué quatre unitats i el segon vuit. També hi havia presència d’un cotxe amb matrícula militar. Així i tot, sembla que l’exèrcit només fa tasques informatives a la ciutat, acompanyant i donant suport a la tasca de la Policia Nacional.
Molt diferent són les tasques de la Policia Local de Manacor, que compta amb la plantilla al complet, ja que s’han anul·lat les vacances i aturat els alliberaments sindicals per poder assumir tota la feina actual. Fonts oficials informen que la Policia Local ha registrat una cinquantena de denúncies a Manacor a diverses persones per l’incompliment de la quarantena.

Back To Top
Search