Skip to content

“Revista07500.com vol ser un mitjà molt social”

Sebastià Sansó (Manacor, 1978) ha estat periodista durant més d’una dècada al Diario de Mallorca. Ara ha encetat una nova aventura informativa amb el portal digital 07500 (www.revista07500.com)

Com comença l’aventura de 07500?
Una setmana després de deixar el diari, a principi d’octubre. Tot parteix des de zero, la pàgina la vaig dissenyar jo mateix a partir d’un wordpress i la vaig modificant a prova i error. També és una manera de no perdre el contacte amb la gent, i continuar fent que que m’agradava sense fer el que em cansava de la rutina del diari.

Per què 07500?
Vaig estudiar distints noms. Un d’ells era Carrer de Ciutat, perquè juga amb els conceptes de carrer, de poble, de ciutat, i a més hi he fet feina dotze anys. Un amic em va explicar que hi havia una publicació que tenia per nom el codi postal del seu poble. I em va agradar. El domini 07500 ja estava agafat per una casa xinesa d’apostes. Per això es diu ara “revista07500”.

No descartes el paper a mitjà termini?
Podria ser que arribàs a fer una publicació en paper, no hi estic tancat. Però això seria a mitjà o a llarg termini, i en tot cas, un pic per setmana.

Quina línia editorial et proposes?
El que vull és sortir de la notícia institucional, que ja es pot trobar en altres publicacions de paper i digitals, que a més també estan més pendents del que passa a cada instant. Vull que sigui un mitjà molt social, sense voluntat d’entrar en polèmiques polítiques.

Una manera de fer-te forat dins un mercat amb tanta competència com el món de la comunicació a Manacor…
Sí, cercant històries distintes com el reportatge de l’avió del riuet… Es tracta de donar una volta a les coses i girar la mirada una mica enrere amb aquest tipus de reportatges. de totes maneres, és complicat, perquè és un mercat saturat, i ho veig quan he de fer de comercial, costa el doble.

Va bé de visites, el 07500?
Vaig començar amb 20 visites diàries, i ara la notícia de la pista de gel en va tenir prop de 5.000 i la de l’avió més de 2.000.

També fas entrevistes personals molt llargues, com la de Pep Boix.
Sí. Estava acostumat al diari, a part d’escriure en castellà, a estar limitat per l’espai, ivolia fer entrevistes molt més llargues.

Quina freqüència de publicació tens?
Penj tres o quatre postis diaris, sempre mirant de repartir la feina per no saturar un dia concret i després tenir-ne un altre de buit.

Viuràs del 07500?
No m’ho planteig com un modus vivendi. Som conscient que ara mateix no dóna per viure i que, a banda de subvencions i ajuts, he de cercar altres vies professionals d’ingressos al marge del 07500.

Que comptarà amb col·laboradors de luxe…
Sí, Rafel Perelló ens farà vídeos curiosos, quan pugui. També hi col·laborarà ocasionalment Manel Santana, i Antoni Ferrer, de la revista Perlas y Cuevas, que a partir del 2020 ens farà crítiques de cinema.

Et planteges anar més enllà de Manacor?
No més enllà del municipi, amb Porto Cristo i Son Macià inclosos, encara que tenguin codi postal diferent.

Com t’expliques la presència de tantsde mitjans a Manacor?
És part de la tradició literària que hi ha hagut sempre aquí. I encara que molta de gent pensi que la gent mallorquina tengui un caràcter tancat, el cert és que les notícies i les fonts són relativament de trobar. La gent està avesada a parlar i a sortir per la premsa.

Back To Top
Search