skip to Main Content

Rosa Mascaró: “La manca d’autoestima és un problema molt comú entre les dones”

Els dies 7, 14 i 21 de novembre es du a terme a l’espai de dones de Manacor el taller Autoestima per a dones. Rosa Mascaró, educadora social i especialista en educació emocional, és l’encarregada d’impartir-lo. En conversam amb ella

En què consisteix el taller Autoestima per a dones?
Per contextualitzar-ho et diré que és un taller oferit des de la Direcció Insular d’Igualtat, del Consell de Mallorca. Dura sis hores i està repartit en tres dies. Jo fa deu anys que treball a l’escola d’igualtat de Genèrica, i que impartesc aquest taller. És un taller per treballar l’autoestima, l’autovaloració i l’empoderament de les dones. És un taller molt pràctic, on farem dinàmiques de grup, reflexions, sempre a partir de la vivència, ja que es tracta de conscienciació emocional.

A qui va dirigit?
A totes les dones que hi estiguin interessades. Així com altres tallers que faig, estan destinats a un grup d’edat concret, per exemple, n’hi ha un per a majors de cinquanta anys, que es diu Encantades de la vida; o un per a adolescents que es diu Enamora’t; aquest no té cap limitació ni cap requisit. Va dirigit a les dones en general. Per cert, m’han dit que hi ha moltes inscrites, la qual cosa em fa molta il·lusió. I a més, és la primera vegada que l’impartesc a Manacor; i mira que he voltat gairebé tota Mallorca. Ara, de la zona de Llevant, només em mancarà Sant Llorenç, si no vaig errada.

Va dirigit en general a totes les dones, però, quin perfil ve més?
Normalment a aquest taller la franja d’edat que ve més està entre 30 i 50 o 60 anys. Tot i que qualque vegada, també ve qualque al·lota menor de 18 anys, o qualcuna de major de 80. Per cert, pens que això és molt enriquidor, amb les relacions intergeneracionals podem aprendre moltes coses, donen molt de si. Jo mateixa aprenc molt.

Per què és necessari fer aquests tallers? Les dones tenim manca d’autoestima?
Certament la manca d’autoestima és un problema molt comú entre les dones: el fet de no saber dir no, no gosar parlar en públic, no valorar-nos… Passa moltes vegades. A més, és igual la classe social o el nivell cultural, ens afecta a totes per igual.

Ens pots detallar, una mica més, què feis en els tallers?
Com et deia, conversam molt, feim dinàmiques grupals. El fet de treballar en grup és molt enriquidor, perquè pots compartir les teves experiències, perquè ens identificam unes amb altres, i veim que allò que ens passa és comú, cream vincles… Donam forma a la solidaritat, la sororitat.

Segurament això els ho hauria de demanar a elles, però, en general, creus que les dones que han fet aquest taller, n’estan contentes?
Sí, jo crec que sí. De fet, moltes vegades després d’haver fet aquest taller demanen el d’Encantades de la vida, per tenir una continuació.

Back To Top
Search