Skip to content

La Rueta fa esclatar d’alegria el centre de Manacor

La Rueta, el carnaval infantil i juvenil que se celebra cada Dijous Llarder a Manacor, ha convocat milers de joves que han gaudit dels cinc escenaris amb música i espectacles i de la batucada que han animat aquesta festa. Devers les cinc del capvespre els tambors de la batucada Manafoc han començat a sonar a la plaça del Palau anunciant que la festa era a punt de començar. Allà ha començat la cercavila que ha desfilat pels carrers del centre i que ha fet escampar la festa entre els cinc escenaris que han caracteritzat la Rueta d’enguany.

Els indis i vaquers han entrat en escena a la plaça de Weyler i han fet participar tothom en els jocs i els espectacles inspirats en les pel·lícules de temàtica western. La fantasia tampoc no ha faltat a la plaça de la Rectoria, on les arts marcials s’han sumat als arcs i les fletxes dels indis amb l’espectacle Ninjas de l’Oest.
Els més petits han gaudit del grup infantil Mamballetes, que s’ha situat a la cantonada del carrer d’en Bosch amb el carrer del Mercadal. La música, les cançons i l’animació han fet gaudir els més petits de cada casa. I un dels escenaris més multitudinaris ha estat el de sa Bassa, on els Neorural i les seves bogeries han fet riure, ballar i jugar de valent tot el públic.

Però la rueta no només s’ha centrat en els infants, els nins i les nines. A partir de les sis i mitja els joves han pogut gaudir de les cançons de Sac de puces a la plaça del Rector Rubí. A més, tota la festa es va acompanyar amb les paradetes de menjar i beure que muntaren els alumnes de les escoles del municipi per recaptar fons per als seus viatges d’estudis i per altres causes solidàries.

Molt més carnaval
A Porto Cristo la Rueta se celebra divendres dia 24 de febrer. Els alumnes de les escoles del nucli aniran fins al parc del Sol i la Lluna amb les seves disfresses on els esperarà el grup Spaguetti, que amb les seves cançons posarà la banda sonora al carnaval dels més petits de Porto Cristo. A Son Macià els actes d’aquestes fresses es concentren durant la nit de divendres dia 24. A partir de les 19 h un fogueró, una torrada, el concurs de fresses, el ball de bot i la ximbombada serviran als macianers i macianeres per celebrar els darrers dies.

Dissabte dia 25 la festa es trasllada a la plaça de Ramon Llull de Manacor amb la Rua de temàtica western que a partir de les 20 h comptarà amb actuacions de discjòqueis, animació, efectes musicals, audiovisuals i d’il·luminació. Diumenge dia 26 el carnaval continua a Porto Cristo, a les 16 h la plaça de ses Comes concentrarà totes les fresses del nucli, que acompanyats de les Tortugues Ninja i la batucada Arlequins, aniran fins al passeig de la Sirena a celebrar la Rua. I finalment l’Enterrament de la Sardina, que dimarts dia 28 de febrer se celebrarà a Manacor i a Porto Cristo, tancarà les festes dels darrers dies.

 

Back To Top
Search