skip to Main Content

S’ajorna a dia 12 la II Fira de les Dones per mal temps

Tallers, activitats diverses i parades d’artesania elaborada per dones ocuparan el claustre de Sant Vicenç Ferrer. També un concert que combinarà rock i indie de la mà de Majava, Panda Pants i Sweet Poo Smell.

S’ajorna per mal temps la II Fira de les Dones de Manacor. S’havia de celebrar el dissabte 5 de març, però les previsions meteorològiques han fet que passi al cap de setmana de davant, a dia 12. La delegada d’Igualtat, Carme Gomila, avança que aquests dies es difondrà el cartell modificat.

Tot i això, se celebrarà per segon any consecutiu amb més espai expositiu, més tallers i més propostes artístiques. De fet, s’estendrà pel claustre de Sant Vicenç Ferrer, per la plaça del Convent i per la plaça dels Pares Creus i Font i Roig. Destaca que 67 artesanes i empresàries han sol·licitat a l’Ajuntament participar en la jornada central de la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

Com bé explicàvem fa unes setmanes, l’objectiu de l’esdeveniment és aglutinar el talent femení de Manacor i de fora poble en totes les seves disciplines. És per això, que a part de les parades de les artesanes i empresàries, s’habilitarà una zona expositiva i de tallers. Tal com anuncien des del Consistori, “una de les principals novetats de l’edició d’enguany serà l’exposició ‘Ants’, organitzada juntament amb la delegació de Comerç”. En aquesta es podran veure escultures en forma de formigues, però també fotografies i entrevistes de Núria Sánchez realitzades a deu dones de comerços de Manacor i Porto Cristo.

Femme renou, música en viu

La música en directe serà un altre atractiu a la II Fira de les Dones. Majava, Panda Pants i Sweet Poo Smell actuaran a la plaça dels Pares Creus i Font i Roig com a cloenda de la jornada. A aquest concert, Femme Renou, l’han organitzat de manera conjunta l’Assemblea Antipatriarcal i Renou Col·lectiu, que enguany compelix 20 anys.

Que el concert s’emmarqui en el 8 de març ha propiciat que els tres grups fossin integrats completament per dones. Ara bé, el president de Renou Col·lectiu, Toni Gallego, recorda que ells “sempre hem apostat per la igualtat i el feminisme”. Així mateix, apunta que “l’objectiu és conscienciar la gent que la igualtat ha d’estar per damunt” i és conscient que la música és un altaveu per donar aquests missatges. Una idea que, de fet, tenen molt present: “No durem mai grups amb missatges o imatges masclistes”, afirma. A més a més, comenta que l’Assemblea Antipatriarcal llegirà un manifest feminista durant el concert.

El concert serà variat i contrastarà amb les melodies que hauran ambientat la fira durant tot el capvespre. “Majava és indie en català, les Panda Pants són més rockeres i les Sweet Poo Smell són una formació nova que abans mesclaven rock, rockabilly i indie”, apunta el president de Renou Col·lectiu.

Amb tot, Toni Gallego explica que les restriccions que eren vigents en el moment en què es va organitzar el concert no permetien posar cap barra. Ara bé, la situació ha canviat i intentaran tenir-la per dia 12. Els beneficis d’aquesta, apunta, seran per les dues entitats organitzadores.

Back To Top
Search