skip to Main Content

Seguiment local: 30 positius per coronavirus a l’Hospital de Manacor, 5 d’ells a l’UCI i una nova unitat COVID-Exprés

Les notícies aportades per la gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell, d’ahir horabaixa comptabilitzaven 30 positius per la Covid-19. D’entre aquestes persones, 25 són a planta i 5 més són a l’UCI. A més, hi ha 9 persones més a planta, a les quals se’ls està fent seguiment: “Es tracta de persones amb la prova feta a l’espera del resultat i també de persones amb resultat negatiu però a les quals se’ls manté l’aïllament, ja que els símptomes que presenten són molt similars als de la Covid-19 i són d’alta sospita” explica la gerent, Catalina Vadell.
Vadell es mostra positiva per les dades dels darrers dies, que reflecteixen una baixada de la corba però remarca que “cal ser molt cautelosos en aquest sentit i esperar, com a mínim, dos o tres dies més però si aquesta tendència es manté, és una molt bona notícia”. Així mateix, la gerent de l’Hospital explica que “ja sabem que ens queden mínim 15 dies de màxima atenció perquè encara que es comencin a frenar els positius, encara arribarà gent nova i les persones que estan a l’UCI necessitaran mantenir un temps d’hospitalització”.
A l’illa de Mallorca hi ha un total de 449 persones hospitalitzades, 75 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus. A Menorca, hi ha 18 persones hospitalitzades (9 a l’UCI) i 32 persones en seguiment per part de les UVAC. Finalment, hi ha 54 les persones hospitalitzades a Eivissa, 16 a l’UCI. 26 més persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.
D’altra banda, en dades també d’ahir, el Ministeri de Sanitat informà que hi havia 1.131 casos acumulats a les Illes Balears de SARS-CoV-2. Això significa un augment de 62 casos i un increment del 5,8 %, un 1,1% menys que la jornada anterior. També augmenten el nombre de persones curades: amb un total de 170 a totes les Illes Balears, aquestes dades impliquen un augment de persones curades d’un 53% més que la jornada anterior.
Pel que fa als professionals, hi ha, a les Illes Balears, 180 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, la qual cosa representa l’1,1 % del total. A més, un total de 422 persones del sector sanitari estan en vigilància activa. D’altra banda, en referència a la situació de les residències de persones majors, s’han detectat 105 casos de coronavirus: 91 usuaris i 14 treballadors, 6 dels quals han mort.
Finalment, el Ministeri de Sanitat informa que, fins dimecres, s’han registrat 51 morts i que el total de positius actius era de 910.

Nova unitat COVID-exprès de recollida de mostres a Manacor

A l’entrada del poliesportiu Miquel Àngel Nadal de Manacor s’ha ubicat la quarta unitat COVID-Express de Mallorca. Es tracta d’una unitat Aquesta unitat està gestionada per Atenció Primària de Mallorca que està destinada a fer proves de la Covid-19 a professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials com els cossos policials i als col·lectius més vulnerables davant la COVID-19.
La Central de Coordinació COVID-19 d’Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per aquest tipus d’unitats, validant la llista amb els requisits establerts pel Ministeri de Sanitat. Les proves es faran diàriament entre les 8 i les 13 hores i no farà falta baixar del cotxe.

Back To Top
Search