Skip to content

Sembrant Veus, les guanyadores del primer Premi Ciutat de Manacor de Música d’autor Guillem d’Efak

El duet format per Neus Salvà i Alejandra Scotto es va imposar sobre els set preseleccionats en els concerts eliminatoris en directe, dues fases que es dugueren a la terrassa del moll de Porto Cristo durant el passat cap de setmana. Els grups Mopi i Jantià varen aconseguir arribar a la final que guanyà Sembrant Veus.

Les semifinals i la final dels Premis Ciutat de Manacor de Música Guillem d’Efak es van celebrar durant el passat cap de setmana a la terrassa del Moll de Porto Cristo. Amb la presència d’unes 200 persones assistents, els 7 grups semifinalistes – Roger Pistola, Els Fun Kiss, Sembrant Veus, Antoni Duro, Mopi, Randa i Joan Sebastià Sansó – actuaren el vespre de divendres. Així el públic pogué gaudir de dues cançons de cadascuna de les propostes, totes elles ben diverses, passant pel funk, el rock, la cançó mediterrània o la música d’autor. A més, Joan Toni Suñer i Maria Antònia Sales foren les persones encarregades de presentar i conduir els dos esdeveniments.
En aquesta primera fase, el jurat format per per Laia Vallès, Tomeu Matamalas i Pere Camps va triar Sembrant Veus, Mopi i Jantià com a finalistes. D’aquesta manera, els tres grups varen passar a la final que se celebrà dissabte a la mateixa localització.
El jurat de la final – repetien Laia Vallès i Tomeu Matamalas i s’hi afegia Neus Sánchez en el lloc de Pere Camps- aposta per Sembrant Veus, un duet format per Neus Salvà i Alejandra Scotto. Amb més de 12 anys de trajectòria que beu del mestissatge entre la música d’arrel tradicional mediterrània i de la serralada preandina d’Amèrica del Sud. Les Sembrant Veus s’imposaren sobre les altres dues propostes finalistes, els Mopi, un grup de rock integrat per a Sara Gil com a veu principal, Xenxo Tejera als teclats i a la veu, Toni Coqueta a la guitarra, Carles Pascual a la bateria i Rafel Adrover al baix; i el jove Jantià, músic de només 18 anys que actualment estudia un grau mitjà de Jazz I Música moderna, i que també s’està formant en veu, guitarra, piano i harmonia.
El premi està dotat amb 3.000 euros per al grup o solista guanyador i 1.000 euros per a cadascun dels dos finalistes, a més de la promoció dels concerts en festivals i cicles culturals per als tres finalistes.

Back To Top
Search