skip to Main Content

Ha mort l’amo en Jaume Sitges, Morret

Us compartim just aquí baix alguns documents sobre l’amo en Jaume que els darrers anys han anat sortint a llum. A banda del compromís amb la memòria de son pare, l’amo en Jaume Morret era també un gran jugador d’estràngol, un joc del qual en va arribar a ser campió del món. Participatiu sempre a tota festa macianera, l’amo en Jaume també va ser un dels pioners de la cèlebre ximbombada macianera dels darrers dies.

El darrer any no s’aturava de dir: “Hi ha res de nou? Encara cerquen?”. Volia trobar son pare, en un acte de valentia i dignitat profundíssim.

L’entrevista de Jaume Adrover: “NO VOLEM JUGAR AMB TU PERQUÈ ETS ROIG, IGUAL QUE TON PARE, QUE PER AIXÒ EL MATAREN”, va contar ara fa cinc anys.

L’article de Hartmut Botsmannn explicant la col·locació de l’stolperstein en honor de son pare a la plaça de Son Macià: “Un stolperstien per a Son Macià”.

La crònica de l’homenatge que rebé son pare, Antoni Sitges, l’estiu del 2018 a Son Macià: “A L’ACTA DE DEFUNCIÓ NO HI DEIA PER QUÈ, PERQUÈ NO N’HI HAVIA DE PERQUÈS”.

Un dels artífexs pioners de la ximbombada macianera: “Varen arribar a venir-hi 1.500 persones, a la ximbombada

Una entrevista de l’any 2014 a l’Ara Balears, quan encara no havia gosat parlar de la desparició de son pare: “El ball i l’estràngol han estat els meus vicis més grossos”

I un article que Antoni Riera va publicar al diari Ara Balears: “La por: concepte i elements”

 

 

Back To Top
Search