skip to Main Content

Setze ingressats per Covid-19 a l’Hospital de Manacor i augment dels casos a les Balears

Segons les darreres dades, l’Hospital de Manacor té setze pacients positius, dos dels quals es troben a l’UCI i en àmbit autonòmic els casos han augmentat fins als 1.974.

Tot i el lleuger augment de casos al municipi de Manacor, pareix que la segona onada de contagis a les Illes ha vengut per quedar. Per una banda, l’Hospital de Manacor ha notificat 16 casos positius ingressats per Covid-19, d’entre els quals dos es troben a la Unitat de Cures Intensives del centre.

En àmbit autonòmic, la Conselleria de Salut i Consum informava el dimecres 9 de setembre de l’augment dels contagis en 329 positius de SARS-CoV-2 a les Illes Balears. D’aquesta manera, la comunitat arriba a un total de 1.974 casos de Covid-19 actius, 52 més que el dimarts 8 de setembre. Segons informa el Servei Balear d’Epidemiologia, des que va començar la pandèmia el passat mes de març, les Illes Balears han acumulat un total de 10.242 contagis, unes dades que s’han notificat al Ministeri de Sanitat i dels quals, per criteris de comptabilització que exclouen les serologies anteriors a l’11 de maig que han donat positiu, disminueixen fins a 10.137 casos. Del desglossament de les dades per illes, Mallorca té un total de 8.640 casos de persones amb SARS-CoV-2, a Menorca n’hi ha 309, Eivissa acumula un total de 1.100 casos i Formentera 88.

Les Illes Balears han arribat aquesta setmana a les 256 persones mortes per Covid-19 d’ençà que va arribar la pandèmia

Pel que fa a les defuncions i les altes dins les Illes Balears, el mateix Servei d’Epidemiologia ha notificat una defunció amb la qual cosa s’arriba a un total de 256 persones mortes per mor del coronavirus i fins a 276 noves altes que arriben a 8.012 persones que han superat la malaltia des de l’inici de la pandèmia. Finalment, el Servei de Salut ha informat de 6.994 persones ateses per la Covid-19, d’aquestes la gran majoria -6590- han rebut atenció hospitalària a primària i només 57 a l’UCI, entre els casos hi figuren pacients que ja han superat la malaltia.

Contacte directe del Govern amb els centres educatius

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i la Conselleria de Salut i Consum estan treballant conjuntament per tal de cobrir les necessitats dels centres educatius. Segons aquests organismes públics, durant el mes de setembre es duran a terme reunions constants amb els centres amb l’objectiu de tractar el protocol d’actuació establert i es realitzaran diverses accions formatives dins el programa Alerta Escolar. Aquesta formació pretén donar els coneixements necessaris als coordinadors de salut de les escoles sobre la Covid-19 i saber com actuar i reconèixer els símptomes.

Back To Top
Search