skip to Main Content

“Si t’ho passes bé, et dus bé amb l’equip i damunt pots guanyar, és una passada”

Caterina Terrades (Manacor, 1999) és estudiant de Relacions Laborals a la Universitat Pompeu Fabra i jugadora de bàsquet del C.B Manyanet les Corts. Parlam amb ella sobre la victòria del seu equip al Campionat Sots 21.

Quant de temps fa que jugues a bàsquet?
Des dels 8 anys, amb l’escoleta del Bàsquet Manacor i l’any passat quan vaig anar a Barcelona a estudiar, em vaig assabentar per una companya que cercaven gent per l’equip. Quan vaig anar a provar-ho ja eren 12 i no estava segura de si podria entrar però finalment va ser que sí.

Com ha estat per a tu l’adaptació a un equip nou?
Al principi estava nerviosa però m’han acollit molt bé, tant les companyes com l’entrenador i el delegat. Ja hi havia 7 o 8 jugadores que jugaven des de sempre i l’any passat vàrem entrar una al·lota menorquina i jo i enguany n’han vengut tres més.

Què significa per tu haver guanyat el campionat Sots 21?
Jo ho valor molt perquè quan vàrem començar la temporada el nostre objectiu no era guanyar el campionat. A poc a poc vàrem veure que guanyàvem molts partits i de fet només n’hem perdut dos al llarg de tota la temporada i ja vàrem veure que potser anàvem a fases… Hi ha persones que juguen a bàsquet per passar-ho bé però a mi m’agrada més enllà: si t’ho passes bé, et dus bé amb l’equip i damunt pots guanyar, és una passada.

I com ha estat la temporada?
Al principi vàrem començar relaxades, si guanyàvem bé i si no també però al llarg de la temporada ens vàrem conscienciar i totes anàvem a guanyar. Tot i que no vàrem augmentar el nombre d’entrenaments, totes ens vàrem implicar molt més.

En quina posició jugues?
Jo sempre havia jugat de tres, en posició d’aler i aquí vaig començar a jugar de quatre, en posició d’aler-pivot, perquè l’altura de l’equip no era gaire elevada i jo era de les més altes però m’hi he adaptat bé.

En què es basa el joc de l’equip?
Sí, nosaltres movem molt la pilota i fem molta defensa. Tenim una bona pressió que ensenyam quan és necessari i aconseguim robar moltes pilotes a partir d’aquesta pressió.

Quina previsió teniu per l’any que ve?
Crec que serà bastant diferent perquè hi ha jugadores que deixen l’equip i tendrem un nou entrenador i supòs que serà una mica diferent. De moment no ens hem marcat cap objectiu, haurem de veure com funcionam.

Back To Top
Search