skip to Main Content

“Si vas al súper a comprar, t’exposes més”

Sebastià Matamalas no té aigua al tros de terra que cultiva i per això diu que “només puc fer hort d’hivern, sembr cols,lletuga, remolatxa, maduixes… ara les carxoferes ja les he llevades”. De bon principi, Matamalas ha anat a l’hort a fer les tasques quotidianes de manteniment, perquè “em pensava que es podia fer”. A banda de l’hortalissa que hi té sembrada també hi ha 12 arbres dels quals s’ha de cuidar.

De fet, Sebastià Matamalas cultiva un trosset de quinze per deu metres on hi pot recol·lectar tota aquesta hortalissa d’hivern. Fora d’aquest bocí, també sempre quan és el temps faves, xítxeros, patates i altres hortalisses.

No ha tengut problemes per abastir-se del planter i dels productes que li feien falta perquè tots els llocs on en venen han estat oberts, com ara Ca’n Batliu, Ca’n Beia o Ca’n Fava.

Sebastià Matamalas es lamenta que molts d’horts han quedat descuidats durant el període de l’estat d’alarma i el confinament i en posa d’exemple els horts urbans. Al parc de Na Molla els horts estan separats per una corda. “Hi vaig anar l’altre dia i no es veia on en començava un i acabava l’altre, d’herba que hi havia, s’haurà de fer molta de feina per recuperar-ho”.

Matamalas considera que “anant a comprar al súper obligues la gent a exposar-se més que si vas tot sol a llevar herba al teu hort. No entendré mai el que fan els polítics, ni els d’aquí, ni els d’allà ni els d’allà deçà”, acaba lamentant-se.

Back To Top
Search