skip to Main Content

Slackline, un esport en expansió que combina aventura, equilibri i acrobàcia

L’esport, que es practica sobre una cinta tensada, compta amb diferents modalitats: el trickline que es practica a poca distància de terra, el longline, que consta de línies més llargues per caminar-hi i els més extrems, el highline i el waterline, que es practiquen a més de 20 metres d’altura a la muntanya o sobre l’aigua. Aquesta darrera modalitat és la que va sorprendre alguns excursionistes el passat cap de setmana a cala Bota.

Foto: @mikipascualphoto

Línia fluixa és la traducció literal d’slackline, un esport extrem que combina equilibri i acrobàcia i consisteix a caminar entre dos punts sobre una cinta plana tensada. L’slackline compta amb diverses modalitats el trickline, que consisteix en fermar una cinta a dos arbres per caminar-hi per sobre i fer acrobàcies; el longline, que consistiria en el mateix però sobre línies més llargues i finalment els més impactants, el highline i el waterline en les quals la línia se situa, com a mínim a 20 metres d’altura i que es poden practicar entre dues muntanyes, dos edificis o també sobre l’aigua.
Aquesta darrera modalitat fou la que va estranyar algunes persones el passat cap de setmana a la zona de les cales verges de Manacor on un grup de persones practicaven aquest esport amb 4 línies muntades de part a part de la cala. En aquest sentit, el
Director General d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas explica que no es tracta d’una activitat regulada però diu que “només s’aixecaria una acta en cas que l’activitat afectàs el medi natural de la zona, és a dir, si es comprovàs que s’està afectant la fauna o la flora de la zona”. Així mateix explica que en aquest cas, la instal·lació d’aquesta línia fluixa necessitaria un permís de la Delegació de Costes perquè “qualsevol instal·lació, per petita que sigui, així ho requereix”.
D’altra banda, Esneider Arrieta, practicant de l’esport i representant de Balear Slacklife explica que es tracta d’un esport federat i que actualment compta amb unes 40 persones practicants a l’illa. De fet, ell i un altre company assisteixen a competicions a nivell mundial però també reconeix que hi ha una certa situació d’alegalitat: “És veritat que hi ha molts llocs on no ens deixen muntar les instal·lacions” diu Arrieta. Així mateix, explica que, per tal de mantenir la seguretat en aquestes instal·lacions en altura el més convenient perforar la roca i clavar una sèrie de cargols. D’aquesta manera, la instal·lació queda fixa i es pot reutilitzar.
Per tal de gestionar les activitats que es duen a terme en aquest espai natural, Mas explica que actualment s’està treballant en el Pla de Gestió de Costes de Llevant i segurament de cara a l’estiu anirà a exposició pública i s’aprovarà cap a finals d’any: “Un cop estigui aprovat aquest Pla, qualsevol activitat que no hi estigui contemplada, haurà de sol·licitar-ho a la Direcció General per tal de poder fer un estudi de recpercussió i saber si és autoritzada” explica Llorenç Mas.

Back To Top
Search