Skip to content

‘Tato’, nou entrenador del Manacor: “Estic molt content, aquests al·lots em demostren que ho donen tot”

[pullquote] José Antonio García Escudero, “Tato”, és de Palma i va néixer l’any 1979. Aquesta temporada entrenarà el Manacor de Tercera Divisió. Ve del Son Ferriol, d’entrenar el juvenil i fer-lo pujar de Preferent fins a Divisió d’Honor. És el seu primer any a Tercera .
[/pullquote]

Quins objectius teniu per aquesta temporada?

L’objectiu esportiu és la permanència, salvar la categoria. I a llarg termini, mantenir aquest equip a Tercera Divisió molts d’anys. Per altra banda a nivell formatiu, l’objectiu que tenim és assolir aquest repte que hem esmentat amb gent jove, amb al·lots d’aquí.

Com és la plantilla? HI ha jugadors de fora de Manacor?

Dels vint-i-un jugadors n’hi ha tretze o catorze de manacorins. Llavors també n’hi ha sis de Palma, que han vengut perquè em coneixien i els ha engrescat el projecte; la resta són de pobles de prop de Manacor.

Tal com et deia abans, és una plantilla molt jove, la mitjana d’edat és de vint o vint-i-un anys.

No hi ha cap jugador que cobri, ni tan sols els que vénen de fora.

Estàs satisfet d’aquesta plantilla?

Sí, estic molt content. Quan ets entrenador t’agrada que donin el màxim i aquests al·lots em demostren que ho donen tot. L’actitud que tenen és fenomenal.

La jovenesa no es podria girar en contra?

Segurament ens faltarà experiència, però jo estic convençut que les ganes i la il·lusió que hi posen els joves suplirà aquesta manca d’experiència. Jo quan vaig firmar ja sabia que el projecte del club era aquest, i vaig acceptar el repte.

L’equip té reforços, poden pujar jugadors del juvenil si fan falta?

La política d’aquest club és protegir la Divisió d’Honor. Només pujarien jugadors en cas d’emergència.

I de l’Inter, poden pujar jugadors?

No, l’Inter no és filial. Actualment hi ha un conveni de col·laboració, però sense ser filial, per la qual cosa els jugadors no poden passar d’un equip a l’altre.

Com va l’inici de temporada?

Per ara hem jugat dos partits. Vàrem perdre a fora contra l’Alcúdia i vàrem guanyar casa contra el Mercadal. La setmana que ve jugam contra el Lloseta allà i l’altra tenim derbi amb el Petra, que per primera vegada a la seva història juga a Tercera Divisió.

Quins són els equips favorits per guanyar la lliga?

Els més forts són els que tenen més pressupost. Segurament acabaran a dalt de tot el Mallorca B, per ser filial del Mallorca; l’Eivissa, que és un equip totalment professional, i el Poblense, per l’entrenador i la plantilla que té. Llavors ja podrem veure equips com el Sant Rafel, el Felanitx, l’Alcúdia…

Com veus el futbol balear regional?

Ha canviat molt. Avui en dia hi ha molt pocs clubs que paguin, i evidentment, els que paguen, tal com he dit abans, són els que estan a dalt. Pareix que ara això canviarà una mica. La Federació Espanyola té previst donar ajudes als equips no professionals. ja que rep uns doblers per dret d’imatge a la Copa del Rei. Si compleix les seves promeses, la pròxima temporada aquests joves ja podran cobrar qualque cosa, tot i que sigui una quantitat petita, simbòlica. Però això ja és molt important. És més bo de fer dur jugadors si els pots pagar qualque cosa.

I a nivell d’entrenadors, està ben valorada la feina, ben pagada?

D’entrenadors també n’hi ha molt pocs que puguin viure d’això. De la nostra categoria segurament hi ha el de l’Eïvissa, i no sé si n’hi deu haver d’altre. Jo per exemple, professionalment som administratiu d’hoteleria. També hem d’entendre que avui en dia és complicat trobar patrocinadors, costa molt que algú vulgui posar doblers.

A nivell de públic i d’afició ha canviat la cosa?

Sí. L’interès pel futbol d’aquí ha baixat. Per començar, els clubs varen arribar a l’acord de cobrar 10 euros d’entrada als partits, això potser ja resta espectadors. Però de tota manera no crec que aquest sigui el motiu principal del descens de públic. Avui en dia, per la televisió, tens partits de futbol a qualsevol hora. La gent no té necessitat d’’anar al camp per veure futbol. A pics només ve la família i els amics. Ara bé, també crec que això pot canviar. Si l’equip juga bé la gent s’enganxa. Jo crec que així com avanci la competició vendrà més gent.

Vols afegir qualque cosa més?

Que estic molt il·lusionat, som a un club històric, que confia en la gent jove i que m’ha volgut donar oportunitat en un projecte a llarg termini.  Sense oblidar allò que tots sabem, que en el futbol sempre comanden els resultats.

Back To Top
Search