skip to Main Content

“Tenim clar que si hi ha o no competició, la nostra tasca és educativa i formativa i la volem seguir fent”

Xisco Miró (Manacor, 1981), president del club de Bàsquet Manacor, afronta un començament de temporada difícil però amb la convicció que podran aixecar el club un any més. Parlam amb ell sobre com s’han organitzat tenint en compte les noves mesures sanitàries dels esports col·lectius.

Com ha anat la pretemporada?

D’ençà que la normativa va permetre fer esport col·lectiu vam fer entrenaments al Joan Gomis de Portocristo, alguns a na Capellera i a Petra. També hem anat alguna vegada a la platja. La pretemporada ha sigut normal però seguint les mesures d’higiene i distanciament social que marquen les normatives.

Com està la situació del Club i quan començareu els entrenaments?

En àmbit del club, ja tenim tots els equips estipulats: els 22 equips ja estan federats. També tenim una preinscripció d’uns 40 nins i nines d’entre quatre i vuit anys per a l’escoleta de bàsquet. L’estructura del club ja està ben organitzada però al llarg del mes de setembre estam oberts a noves incorporacions. Com deia, nosaltres ara mateix tenim 22 equips federats dels quals 8 són equips femenins i la resta masculins. Teníem previst començar a entrenar al pavelló municipal que ens correspongués a partir de setembre, el que passa és que el Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament ens han demanat un temps per establir un protocol que s’ajusti a la nova normativa i del que nosaltres després ens puguem adaptar. En principi dilluns que ve podrem començar.

Els entrenaments, la lliga i els partits seguiran igual enguany?

Ara mateix durant quinze dies com a mínim els entrenaments seran fora contacte. La lliga i els partits no hi ha la certesa que puguin començar en una data concreta. El Govern Balear va preveure que es podrien començar per octubre però la data no es fixa i estam a l’expectativa de com evoluciona la situació social i sanitària.

Com heu adequat els vostres espais amb les mesures sanitàries?

Els esports col·lectius tenen una normativa que marca un aforament del 50% de l’habitual a pista coberta. A l’exterior pot ser una mica superior. Una vegada que l’Ajuntament ens indiqui quin aforament podem disposar ajustarem els equips a la normativa.

Teniu nous projectes o idees per realitzar aquesta temporada?

Nosaltres tenim clar que si hi ha o no competició, la nostra tasca és educativa i formativa i la volem seguir fent. En àmbit intern, estam organitzant els entrenaments que no és fàcil pel límit d’aforament. La Federació de Bàsquet té previst realitzar competicions adaptades a la nova situació que vivim ara. Nosaltres ara ens centram a preparar la tornada als entrenaments.

Vols afegir alguna cosa?

Simplement agrair, davant la tasca d’organització que hem tingut, als entrenadors del nostre club i a les famílies pel seu suport per poder seguir endavant amb la nostra tasca educativa.

Back To Top
Search