skip to Main Content

Nit d’Efak i de Foc a la Torre dels Enagistes de Manacor

El pròxim dijous 10 de setembre a les 20h de l’horabaixa tendrà lloc l’acte “Nit d’Efak i de Foc”, una festa i vindicació organitzada per la delegació manacorina de l’Obra Cultural Balear i que tendrà lloc a la Torre dels Enagistes. La mestra i psicòloga Elisabet Abeyà i l’investigador i historiador, Antoni Tugores seran els encarregats de presentar La mort d’en Roca, de Bartomeu Mestre Balutxo, parteix de la famosa cançó Balada d’en Jordi Roca, una composició reivindicativa en contra de la pena de mort. Segons l’autor, tot plegat s’articula al voltant de l’execució al garrot d’un jornaler de Petra l’any 1851 i imagina el condemnat, en capella, la nit abans de ser executat.
Tal com expliquen els organitzadors de l’esdeveniment, la Torre dels Enagistes és el lloc on assassinaren Jordi Roca i Serra, el dia 23 de maig de 1851, que fou condemnat a mort acusat de robatori i violació a la madona del Caparó. A més de la presentació de l’obra, l’acte comptarà amb música de Guillem d’Efak a càrrec de Joan Gomila, Biel Majoral, Tomeu Matamalas, Pep Alba, Delfí Mulet, Catalina Obrador, Biel Oliver, Joan Oliver, Maria Osuna o Maria Rosselló entre d’altres.
Des de l’organització recorden que, a causa de la nova normativa sanitària, l’aforament és limitat. També hi haurà seients individuals i amb la distància reglamentària però es pot assistir en grup, en el cas que es tracti d’una unitat familiar. En aquest sentit, remarquen la necessitat de dur mascareta Així mateix, cal confirmar l’assistència per correu electrònic a través de l’adreça ocbmanacor@gmail.com.

Back To Top
Search