Skip to content

“Tenim la impressió que fa un any que l’Ajuntament passa dels veïnats de Porto Cristo. Hem perdut la comunicació”

Kiko Gil és des de fa tres anys el president de l’associació de veïnats de Porto Cristo. Parlam d’iniciatives per millorar el nucli i de la seva relació amb l’equip de govern, que “no passa pels millors moments”, assegura.

Per què parlau d’un canvi en les relacions entre l’Ajuntament i els veïnats?
Tot va anar bé fins fa un any, però hem perdut la comunicació i tenim la impressió que l’Ajuntament passa dels veïnats de Porto Cristo. Hem de demanar molt i no ens diuen res. No contesten les peticions que presentam per escrit. Ni tan sols ens responen els watsapps. Exigim que estiguin a l’altura. Hi va haver un temps en què l’associació era una espècie de filial d’un determinat partit polític. Però això ja no passa a Porto Cristo i els veïnats exigim als polítics que facin allò que diuen.

Independitzar-se de Manacor seria la solució?
Pens que estaria molt bé fer la consulta. És una mesura que figura en el programa electoral de Més i no s’ha duit a terme. És una reclamació que ve d’enfora i tot i que AIPC ara ho reivindiqui, ha estat vint anys en el poder sense fer cap referèndum.

Les obres a primera línia tenen res a veure amb aquest canvi d’actitud dels representants municipals de què parlava?
No només són aquestes obres. També hi ha les de la xarxa de gas al centre del poble i les d’Endesa a la barriada de sa Torre. Totes s’han fet al mateix temps i cap no ha respectat els terminis que s’havien previst. L’ambient és infernal als carrers. Tot està tallat, fa mal passar i els turistes i els clients dels negocis no poden arribar. Sabem que tot es pot complicar i hi ha hagut molt de temps per cercar solucions. Però pareix que no sabien que havien de fer.

Quines sensacions us fan arribar els veïnats?
Molts percebem que tota l’energia es gasta a Manacor i que a Porto Cristo hi arriba el que hi arriba. Per Nadal varen penjar els llums que sobraven a Manacor. I com això hi ha moltes coses.

Posi alguns exemples…
Durant els vespres es fan curses il·legals de motos a la zona de Cala Petita, de sa Punteta i de sa Torre. Hem tengut uns quants sustos i el maig del 2021 vàrem demanar que instal·lassin reductors de velocitat. Catorze mesos després ens varen dir que ja eren a Manacor i que els instal·larien. Però la setmana passada va arribar la sorpresa. L’Ajuntament ens informà que no els posarien perquè s’havien gastat els doblers en una altra cosa.

Heu fet més reclamacions que han quedat dins un calaix?
Sí, hem proposat a l’ajuntament que compri o adeqüi la zona del riuet fins al que es coneix com el port romà. Tendríem un nou parc i podríem preservar els valors naturals de la zona. També demanam més aparcaments perquè el pàrquing del Carreró ni tan sols està indicat i amb l’eliminació dels cotxes de primera línia es perden llocs. A més, volem que s’estudiï la incidència del riuet en la pèrdua d’arena de la platja i que es millori la plaça del Sol i de la Lluna. Nosaltres vàrem fer un procés participatiu i sabem què reclamen els veïnats.

Back To Top
Search