Skip to content

Torna el xibiu de cala Varques, tornen els assentaments a la cova

L’Ajuntament hi enviarà una patrulla per aixecar acta de la il·legalitat i comunicar-la als jutjats. Cal recordar que l’antic propietari d’aquest xibiu ja tenia una ordre d’allunyament i que s’exposaria a greus sancions si la incomplís.
Ha tornat a passar. Veïnats de la zona han vist descarregar material, tant des de terra com des de la mar. També diferents banyistes asseguren haver vist dins la cova gent que hi dormia. Cal recordar que l’antic propietari del xibiu de cala Varques, que segons tot sembla indicar, torna a estar en funcionament, ja va rebre una sanció de 100.000 euros per “alteració de les condicions d’un espai de rellevància ambiental sense autorització  i amb una finalitat comercial”.
Consultat el batle Miquel Oliver sobre aquesta qüestió, ens confessa que “la notícia a mi m’arriba pels mitjans, concretament a través d’una notícia d’un mitjà digital”. Oliver recorda que “hi ha una ordre d’allunyament per a la gent que ocupava aquest espai”, i que “s’enfrontarien a una pena bastant important si són les mateixes persones les que ara reincideixen en la instal·lació d’aquest xibiu”. “Em pareix”, recalca el batle, “una irresponsabilitat flagrant desobeir una  ordre judicial”.
Davant aquesta situació, Oliver alerta que “farem una comunicació a nivell judicial alertant que s’ha incomplert l’ordre que hi havia, i a partir d’aquí serà el jutge el qui haurà de decidir”. Sobre la possibilitat d’enviar-hi una patrulla de la Policia Local, el batle Oliver confirma aquest efecte, “però l’únic que farà serà aixecar acta de la situació i deixar constància oficial del que passa”. Oliver recorda que “no podem desallotjar encara que hi hagi una ordre judicial”.
Pel que fa a l’ocupació de la cova, Miquel Oliver recorda que “és il·legal perquè és un espai natural que no pot ser ocupat”. De fet, mateisa, “no es tracta d’ocupació en els termes  que tenim coneguts, sinó més aviat d’un assentament. Igual que no pots ocupar el carrer per on passen les vies del tren perquè no és un espai per viure, tampoc no pots ocupar aquesta cova, perquè no està habilitada per viure-hi”.
A l’espera de l’aparcament. 
Mentre tot això passa, l’Ajuntament continua a l’espera del permís de la Conselleria per habilitar trenta-dues places d’aparcament i quinze per a bicicletes, a partir de la capacitat determinada pel Pla d’Intervenció  en Àmbits Turístics, de 129 places a l’emblemàtica platja manacorina. La idea, segons  explica Miquel Oliver, seria “penjar un cartell de complet quan totes les places estiguessin ocupades, amb la intenció  de fer una  pedagogia necessària per als potencials usuaris de la cala”. L’Ajuntament continua pendent de la resposta de la Conselleria per implantar un aparcament que ja voldria haver instal·lat enguany.
Back To Top
Search