skip to Main Content

Torna i guanya, 349 dies després

Ha tornat i ha guanyat. Totes les previsions de les darreres setmanes apuntaven que Rafel Nadal ja estava a punt per tornar a les pistes de tennis després de gairebé un any d’absència, concretament des del passat Obert d’Austràlia on el manacorí es va lesionar al psoes. Després de passar pel quiròfan i d’assegurar-se que podia tornar a competir en les millors condicions, Nadal disputa ara el torneig de Brisbane com a preparació per al primer gran de l’any, també a terres australianes.
Per recuperar sensacions, Nadal també es va inscriure al torneig de dobles, formant parella amb Marc López, però caigueren en primera ronda. La prova de foc vendria als individuals, on s’enfrontava a Dominique Thiem. L’austríac és avui només l’ombra d’aquella  promesa que va meravellar el món i que va arribar a guanyar l’US Open el 2020. Una lesió al canell l’allunyà de les pistes i avui lluita per tornar ser el que era, però des de la posició número 98 del rànquing de l’ATP. De molt més avall parteix Rafel Nadal, que ha pogut participar com a convidat a Brisbane i sense tenir la condició de cap de sèrie, atès que partia de la posició 672.
Amb aquest partit Nadal donava inici a la seva 24a temporada com a jugador professional. Es conegué que a la restada estava més lent del que sol ser habitual en el seu joc. En canvi, tant amb el servei com amb la dreta es va mostrar en tot moment molt fiable. De fet, només ava cedir sis punts, un d’ells per doble falta, en tot el partit amb el seu servei. Només hagué de menester una hora i 29 minuts per tombar l’austríac, que va oferir una mica més de resistència en el primer set, fins arribar al 7-5 per a Nadal. El segon no tengué història i el manacorí se l’endugué per 6-1.
Ara, en vuitens de final el propietari de la Rafa Nadal Academy es  veurà les cares Jason Kubler, número 102 del rànquing i també convidat per l’organització com Nadal. L’australià s’imposà en primera ronda a Aslan Karatsev, vuitè cap de sèrie del torneig. Kubler, tot i haver doblegat ja els trenta  anys, ha guanyat només 14 partits en superfície dura i en el seu palmarés  hi destaca la victòria en el torneig de dobles de l’Obert Australià de l’any passat, fent parella amb el seu compatriota Hijikata.
Només amb la victòria davant Thiem, Rafel Nadal pujarà ja més de 100 llocs en el rànquing de l’ATP i caldrà veure en quina posició queda al final de la competició, tot i que té impossible la possibilitat de poder ser cap de sèrie al Grand Slam australià.
Back To Top
Search