Skip to content

Torna la Fira, torna el teatre, torna la màgia

Ja hi tornam a ser. Ja s’ha presentat fa poques setmanes la programació de la XXVI edició de la Fira de Teatre de Manacor. Per ser més exactes, el que s’ha presentat ara és la primera part de la Temporada Gran, que abasta des del 26 de setembre fins a final de desembre. Hi ha obres per a tots els gusts i públics i d’un ventall important de gèneres escènics.

Sens dubte, la pandèmia va condicionar la darrera edició de la fira i també ha condicionat la programació d’aquesta, que es presenta de forma escapçada a l’espera d’esdeveniments.

Sigui com sigui, Manacor es manté un any més i una temporada més com una de les places segures del món de l’art dramàtic al país. Amb un públic d’una cultura teatral reconeguda, amb unes instal·lacions versàtils i aprofitades fins al darrer racó, i amb una programació extensa i intensa reblida de varietat i de qualitat, la Fira de Teatre de Manacor ha esdevingut un referent no sols a Mallorca sinó arreu dels Països Catalans.

A més, és també remarcable la competitivitat que quant a preus pot oferir el Teatre de Manacor, amb sucosos abonaments per als espectaors que acumulin diferents obres en una mateixa temporada.

No hi ha dubte que el lloc on s’ha arribat actualment és fruit d’una feina sorda durant dècades i que la màgia que podem viure cada setmana als escenaris manacorins ens és gairebé exclusiva, atès que, ni en varietat de programació, ni en quantitat, ni en qualitat, cap altre teatre illenc els pot fer ombra.

Com també és obvi que l’excel·lència assolida pot tenir també aspectes per polir o per millorar, perquè esser capdavanters no significa mai que s’hagi arribat a la perfecció, ans al contrari, ha de servir encara de motivació extraordinària per incorporar noves maneres de fer que puguin aconduir a uns canvis que des d’alguns àmbits del sector hom ha començat a demanar.

Res d’això que deim, en qualsevol cas, posa en dubte l’enorme mèrit de la tasca feta fins ara pel Teatre de Manacor, enveja dels escenaris de la resta del país.

Back To Top
Search