Skip to content

Tornen els caramels a la cavalcada de Ses Majestats

El delegat de Festes, Esports i Gent Gran, Artur Aguiló (Manacor, 1995) avança algunes de les novetats que es podran veure a les cavalcades dels Reis d’Orient, que arribaran dia 5. A Manacor ho faran a les 18.45 h i partiran des de l’avinguda del Parc; a Porto Cristo arrancaran a les 19.00 h des del carrer Sant Lluís; a S’Illot des de la ronda del Matí; a Cala Murada des de Via Europa a les 17.45 h; i a les 19.00 h a Son Macià des del carrer Escola.

Queden ben pocs dies perquè els Reis passin per Manacor i, a més, enguany tornen les cavalcades sense cap restricció. Com seran aquestes?
La veritat és que esper i desig que els Reis estiguin contents de la feina que s’ha fet. Ho feim amb la il·lusió de retornar a la normalitat absoluta quant a la cavalcada. L’any passat la vàrem poder fer, però sense una arribada dels Reis. A més, els voluntaris enguany podran interactuar i xerrar amb els infants, es podran acostar i hi tornarà a haver caramels.

Com seran les carrosses? Quines són les novetats d’enguany?

Enguany hi ha una carrossa nova, que nova et descobriré que és, però està relacionada amb animals, i se n’han modificades dues. A més, a les carrosses dels Reis, des de l’any 2019, hi ha hagut una evolució. Cada any hem anat afegint una coseta i ara ja estan acabades amb més llum i més detalls. Vàrem començar fent les figures de l’encens, la mirra i l’or, vàrem canviar les trones per trones més grans i il·luminades, i a ara hem afegit una coseta que, per nosaltres, faltava. Llavors també hem modificat la carrossa de la reina de Saba, que és la carrossa del Serralt. És igual, però s’hi han fet feines perquè sigui més vistosa i més real. Perquè clar, per què tots han de ser reis? També hi ha d’haver figures femenines. La carrossa de la reina de gel també ha tengut modificacions.

En total, quantes carrosses i persones hi participen?
A Manacor són nou carrosses, la banda de tambors i cornetes de La Salle, la banda de Manacor, la banda de Manafoc i una gran varietat de personatges d’animació i voluntaris. Tambe hi haurà carboners i xeremiers. A més, hi haurà 9 cavallistes amb el seu cavall. Al Port, l’any passat es varen adquirir tres remolcs nous perquè fins llavors eren tres persones que ens els cedien i fins poc abans de la cavalcada no es podien preparar les carrosses. Ara són propietat de Porto Cristo i es va donar un canvi d’imatge. N’hi ha una de molt marinera, una de gel i l’altra amb un animal i palmeres. I són les tres carrosses dels reis. Allà sí que hi ha molta de gent que col·labora i participa, que són més de 100 persones. En el cas de s’Illot, hi ha un grup de mares que des que som regidor han participat de manera desinteressada intentant millorar tot allò que s’havia pensat per s’Illot. Enguany han triat tres coses que no són carrosses, però tenen rodes i van pels carrers: també arribaran pel mar, si el temps ho permet. I fan un recorregut bastant llarg i acaben amb una festeta i xocolata pels assistents. A Son Macià, hi haurà una carrossa amb un recorregut fins a l’església. I a Cala Murada van amb una camioneta.

Ses Majestat, a part d’arribar amb els regals, també duran carbó a la cavalcada?
Com no pot ser d’altra manera sortiran els carboners. Aquesta carrossa ja s’ha convertit més amb una imatge amigable. Hi ha dos carboners que interactuen amb els nins i aquests no tenen la por tan endins perquè fan qualque broma.

Es faran ctivitats complementàries?
Abans de l’arribada dels reis al parc municipal hi ha una actuació a càrrec de Manafoc i aquestes activitats prèvies a la sortida dels reis fa que els nins tenguin aquell cuquet. Però a la màgia, la intentam traslladar als al·lots amb les carrosses, personatges i efectes especials.

“Ja tenim una mica de projecte d’ubicació del nou pavelló”

Com a delegat de Festes no només organitzes la cavalcada, sinó que totes les celebracions en general. Aquestes són unes de les activitats que tenen més ressò a escala municipal i enguany ha estat el primer que les has pogut fer totes. Com ha anat?
S’ha de tenir en compte que quan vàrem arribar al govern era al juny i al març ens varen tancar les portes. Ara estic preparant el meu segon Sant Antoni i aquesta és la dificultat. Has de tornar a aprendre a preparar i organitzar totes aquestes activitats. Hem intentat durant la pandèmia seguir amb les activitats més culturals. Hem intentat que hi hagués actes, que és molt important, per a tots els col·lectius i edats. Sempre hi ha hagut festes per la gent gran. També he implantat la gala de gent gran, que va ser un èxit. És un capvespre que destinam a la gent major del nostre municipi, hi ha música, humor, gloses i una rifa. Enguany hi havia una petita comèdia del que som i que feim per Nadal amb la família.

Les festes estan pactades amb les entitats de tots els nuclis…
No sé com es feien abans, però el que puc dir és que la gent d’aquestes entitats han manifestat estar contents de poder tenir veu.

S’ha incorporat una partida important a les festes…
Hem ampliat el pressupost, no per poder fer més coses, sinó perquè a causa de la pandèmia s’havia reduït moltíssim. A més, hem de tenir en compte la pujada de preus. Els artistes cobren més, qualsevol cosa que et puguis imaginar ha pujat de preu. I a part d’això, hi ha una sèrie de despeses que no hi havia i ara s’han d’assumir. Per altra banda, dir que Manacor sempre ha tengut manca de concerts de gran format perquè no teníem una ordenança per poder cobrar entrada. Es va dur a aprovació inicial, hi ha hagut al·legacions, però suposam que s’aprovarà i això suposarà que si volem dur un grup amb un caixet elevat, el podrem dur. Ja preparam Fires i Festes i miram grups que abans no hauríem pensat. Era una cosa que feia falta.

Pel que fa a Esports, en quin estat es troben les millores de les instal·lacions i les solucions a la manca d’espai?
Hem arreglat la cosa necessària per poder dur a terme l’activitat esportiva. El canvi de gespa s’ha fet perquè no es podia jugar ni a Porto Cristo ni a Manacor. A més, a Porto Cristo hi havia la problemàtica del reg, que no funcionaven i la gespa marcava 50 graus. També hem canviat les torres de llum dels camps de futbol, vàrem arreglar les pistes de pàdel i la grada del Miquel Àngel. Vàrem fer la pista d’skate, que era una demanda de gairebé 12 anys. A les instal·lacions les tenim obert gairebé 360 dies a l’anyi intentam contestar les peticions, però ens fan falta instal·lacions. Ens hem posat en marxa per aconseguir uns solars per fer unes instal·lacions així com toquen. Ja tenim una mica de projecte d’ubicació del nou pavelló, ja feim informes de capacitat i com ha de ser.

On estarà?
No és una cosa a curt termini. S’han d’adquirir els terrenys, s’ha de fer el projecte, que és gran, i s’ha de tenir la partida a posta. No et puc dir que ho faré abans d’acabar la legislatura, però ara començam per aconseguir aquest solar i poder començar amb la instal·lació nova. No ajuda no tenir el personal que ens agradaria.

Les subvencions que vareu treure al maig, s’han donat totes?
Eren quatre línies i la intenció és tornar-la a treure de manera molt similar. La intenció és alleugerar el tràmit. No s’han esgotat del tot, és per això que mirarem de modificar-ho perquè volem que s’acabin i mirarem de fer qualque modificació perquè sigui més àgil.

Back To Top
Search