skip to Main Content

Trempó de cuscús (Cuina de Comerç Just)

Aquesta setmana a la Cuina de Comerç Just tenim una recepta de trempó de cuscús, gentilesa de Maria Esperança Riera Llinàs

Ingredients: 1 Paquet de cuscús (comerç just), 8 Tomàtigues pelades i tallades a bocins petits, 5 Pebres tendres tallats petits, 1 Ceba blanca, 1 Pot d’olives negres sense pinyol, 1 Paquet d’anacards (comerç just), 1 Paquet de dàtils (comerç just), 1 Manat de menta o d’alfabeguera, Oli d’oliva, Sal, Suc d’una llimona.

Elaboració: Bull el cuscús seguint les instruccions que trobaràs al paquet (tres tasses d’aigua per cada dues tasses de cuscús) i deixa’l refredar. Pela les tomàtigues i talla-les. Talla també els pebres tendres, la ceba blanca, les olives negres, la menta (o alfabeguera) i els dàtils a trossets ben petits, i després pica els anacards.

Mescla el cuscús amb la resta d’ingredients i trempa’ls amb oli, sal i el suc d’una llimona.

 

Cuscús dels territoris ocupats de Palestina

El cuscús utilitzat en aquesta recepta ha estat elaborat per dones de Cisjordània, en el territori palestí ocupat, que, gràcies al comerç just, poden obtenir un sou digne per la seva feina i millorar les seves condicions de vida. Concretament el grup productor d’aquest aliment és la cooperativa Palestinian Agricultural Relief Commitees (PARC), un dels principals actors implicats en el desenvolupament rural i en l’apoderament de les dones a Palestina. El cuscús de PARC arriba a les botigues de comerç just a través de la distribuïdora Oxfam Intermón que d’aquesta manera col·labora amb la població palestina per superar el boicot a les seves mercaderies per part d’Israel.

El cuscús és un dels aliments base del menjar oriental. La varietat que avui presentam, el “Black Maftoul”, ha estat processat artesanalment i fet a base de blat integral. El gra s’ha cuit prèviament i després s’ha assecat al sol. És ric en vitamines del grup B i E, en ferro, zinc, magnesi i en fibra integral.

Back To Top
Search