skip to Main Content

Tres escriptors manacorins i Antoni Maria Alcover, a la Fira del Llibre de Frankfurt 2016

Com cada any per aquestes dates —mitjans del mes d’octubre—, se celebra a Alemanya la Fira de la indústria del llibre de Frankfurt, la més gran del món, amb l’assistència d’unes set-mil empreses expositores procedents d’un centenar de països, prop de deu-mil periodistes i uns tres-cents mil visitants.

?????

Aquest any, l’Institut d’Estudis Baleàrics, amb combinació amb l’Institut Ramon Llull, hi han muntat un estant expositor amb autors de Les Illes Balears amb la idea de contribuir a una major difusió de la producció literària illenca. La nota curiosa és que dels vint-i-cinc autors seleccionats, tres són de Manacor: Mateu Mas, amb la seva primera novel·la Hotel tancat, editada per La Vocal de Lis, Tomeu Matamalas, amb la seva quarta novel·la, La família Amat, editada per Món de Llibres i Miquel Àngel Riera, del qual s’ha reeditat Illa Flaubert. Però a més, Mossèn Alcover tendrà un lloc d’honor en el mencionat estant de Frankfurt. Magdalena Gelabert, directora de la Institució pública Mossèn Alcover de Manacor ha estat l’encarregada de preparar-ho tot perquè el nostre mossèn llueixi així com toca per la ciutat alemanya.

magdalena-gelabert

Altres autors seleccionats per anar a la fira de Frankfurt dels més coneguts han estat: Carme Riera, Sebastià Alzamora, Gabriel Janer Manila, Guillem Frontera i Antoni Vidal Ferrando. En un apartat específic de clàssics s’han seleccionat cinc importantíssims escriptors: Baltasar Porcel, Llorenç Villalonga, Marià Villangómez, Blai Bonet i, com hem dit abans, el manacorí Miquel Àngel Riera.

L’Institut d’Estudis Baleàrics ha editat un follet amb el títol Books from the Balearic Islands, on hi ha una fotografia amb la portada del llibre seleccionat, una breu sinopsi de la història i un petit currículum de l’autor. Tot traduït al castellà i a l’anglès.

Esperem que algun editor del país que sigui es fixi en qualcun dels vint-i-cinc autors seleccionats i opti per traduir-lo i promocionar-lo.

Back To Top
Search