skip to Main Content

Tres milions d’euros més per a millores urbanes

El ple de l’Ajuntament de Manacor va aprovar en el ple de dilluns passat una incorporació de 5.456.329 euros del romanent municipal. El ple ha donat llum verda amb els onze vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels grups de l’oposició a la incorporació de d’aquests prop de 5,5 milions d’euros, dels quals 3,2 es destinaran als projectes de reforma i obres de millora de la plaça Cardenal Pou, el carrer Lleó XIII i la plaça Francesc de Borja Moll de Manacor, l’avinguda dels Pins de Porto Cristo, el carrer Romaní de s’Illot i la via Europa de Cala Murada, i la millora de l’enllumenat públic del Quadre 90 de s’Illot. A aquests, s’hi sumen el projecte de reforma del carrer d’en Venturós, les obres del jardí de l’Hort dels frares de la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, la construcció d’una nau a Porto Cristo per a la brigada municipal, la reforma de la galeria de tir, la contractació de vuit agents Covid, el sistema de control d’accessos i de geolocalització de vehicles municipals, i el Pla de voravies. Així mateix, també es destinaran 2,3 milions d’euros al pagament de l’expropiació de les zones verdes que permeteren la construcció del vial d’accés a l’IES Manacor (2,2 milions) i la de la zona verda del Cilindre (141.000 euros).

També es va aprovar la modificació de la carrera professional d’interins i personal laboral de l’Ajuntament. “Es tracta d’un document de consum intern aprovat a les taules de negociació”, digué el delegat Joan Gaià. La portaveu popular Maria Antònia Sansó demanà com estava l’elaboració del reglament de carrera professional. Gaià respongué que encara és un deure pendent. I Sansó replicà a Gaià que “és hora que es posi a fer feina perquè només té deures pendents”. Entre els que havia enumerat Sansó, Gaià recalcà que “ja tenim aprovat el reglament de teletreball, li convendria escoltar més a les comissions informatives”.

Per part seva el PP presentà una moció demanant la millora i manteniment del parc de na Molla, que va ser aprovada amb el suport de tots els grups. Antònia Llodrà reclamà que es fes cas no de les instal·lacions de Manacor, sinó de les de la resta del municipi. Cati Riera es felicità que s’hi poguessin fer millores destinades als infants d’entre 8 i 12, que sembla la franja “més oblidada entre els joves”.

Denegada la urgència
Per abordar la qüestió de la vaga de fems, el PP havia presentat una moció d’urgència, que no va rebre el suport de cap dels grups de l’equip de govern i per tant no es va poder debatre en el ple ordinari d’ocubre. Haurà d’esperar.
Jaume Mut demanà per la vigència del conveni de col·laboració entre el Teatre Principal de Palma i el Teatre de Manacor, que implica una entrada de 50.000 euros a canvi de compartir tres muntatges. Mateu Marcé assegurà que el conveni es prorrogarà.

El PP es queixà de l’anunci de l’arribada d’aigua potable de fa alguns mesos i que encara no n’hi hagi “ni al Serralt ni a sa Volta, que eren els sectors que s’havien anunciat”. Maria Antònia Bauzà acusà la delegada Cristina Capó de vendre fum i voler-se fer la foto. “No trobareu enlloc que digui que pel setembre hi hauria aigua potable a aquests sectors. Hi feim feina perquè pugui ser una realitat aquest mandat. Haurem fet tota la feina. No com vosaltres, que només ploràreu perquè no us donaren una subvenció i no volguéreu invertir en això els doblers de l’Ajuntament. Ni projecte fet, ni res. Nosaltres hem licitat tots els projectes. Si es volen queixar que es queixin. Jo no venc fum ni em barall amb ningú per sortir als mitjans. Si feim una foto serà en tenir el projecte a punt.

Back To Top
Search