Skip to content

Tret de sortida al cicle de cinema kurd a l’Ateneu lo Tort

L’Ateneu lo Tort acollirà entre els dies 4 i 17 de setembre el cicle de cinema kurd, un esdeveniment que comptarà a Manacor amb el passi de sis pel·lícules i amb personatges destacats del conflicte. Aquestes projeccions formen part d’un cartell més ampli organitzat per diverses entitats de Mallorca (dotze projeccions en total) i pretén acostar a diferents municipis de l’illa la realitat que viu el poble kurd a través del setè art.

A més, el cicle comptarà amb Maryam Fathi, refugiada kurda d’Iran, per compartir amb els assistents intercanvi d’opinions i debat al voltant de les pel·lícules i el conflicte kurd. També hi seran Arantza Uzkiano i Juan Sorín, membres de l’organització basc-kurda Newroz.

El Cicle de cinema kurd, segons els organitzadors, té un doble propòsit, “d’una banda promoure la solidaritat i donar a conèixer la situació del poble kurd en els quatre estats en què es troba dividit –Turquia, Síria, Iraq i Iran. A tres tres d’ells es troben en guerra oberta, i al quart, Iran, també sota una duríssima repressió (20 execucions en aquest mes d’agost d’enguany)”.

D’altra banda, també vol “fer accessible a Mallorca una oferta cinematogràfica de qualitat, en alguns casos difícil de trobar”. La proposta va partir d’algunes formacions municipalistes que es van posar en contacte amb Newroz, que ja va dur a terme una iniciativa similar al país basc l’any passat. Les pel·lícules que es passaran seran Las tortugas también vuelan diumenge 4 de setembre, Kobane, volver a empezar dilluns 5, My sweet pepper land diumenge 11, Los niños de Diyarbakir dilluns 12, Kurdistan, guerra de chicas dimarts 13 i Un tiempo para los caballos borrachos dissabte 17.

La primera projecció serà diumenge 4 a les 19h a l’Ateneu lo Tort. Així mateix, el proper dissabte 3 també es farà al mateix espai un taller d’elaboració de tintures i pasta de dents natural.

Back To Top
Search