Skip to content

Un enginyer dirigirà la SAM amb l’objectiu de millorar la xarxa de subministrament i la qualitat de l’aigua de Manacor

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, i la regidora d’Economia i presidenta de l’empresa de serveis municipals SAM, Maria Antònia Sansó, han formalitzat avui el nomenament de Francesc Grimalt com a gerent de la SAM. El nou gerent és coneixedor de l’administració pública i ha desenvolupat les seves funcions a l’Ajuntament de Calvià i al Departament d’Infraestructures i Mobilitat del Consell de Mallorca. Arriba a Manacor “amb l’aigua com a prioritat, hem de millorar la xarxa, el subministrament i la qualitat”, ha explicat després d’assumir el càrrec, que començarà a desenvolupar divendres que ve, dia 1 d’abril.

“L’actual xarxa de subministrament d’aigua potable data d’aproximadament l’any 1980, està completament amortitzada i la renovació és necessària”, explica Grimalt. “Hem de completar l’estudi sobre les fuites de la xarxa perquè serà la base per marcar les prioritats d’intervenció”, afegeix el nou gerent. En aquest sentit el batle concreta que “enguany renovarem el 10% de la xarxa i tenim l’objectiu de mantenir aquest compromís cada any”. A més, Pedro Rosselló recorda que “en tots els carrers en què es fan obres integrals es renova completament la xarxa de distribució de l’aigua”.

Depòsits

Per garantir una pressió millor a la xarxa, l’Ajuntament de Manacor preveu la renovació del depòsit actual. La SAM assumirà aquest projecte i el nou gerent creu que “és una altra de les prioritats, hem de poder utilitzar el depòsit actual en tota la seva capacitat perquè si es construeix un nou depòsit l’actual serviria de depòsit auxiliar”, explica Francesc Grimalt.
De fet, des de l’Ajuntament treballen en el projecte inicial per a la construcció d’un nou depòsit, “que necessitarem quan puguem rebre aigua canalitzada des d’altres punts de l’illa”,explica el batle. En aquest sentit el nou gerent de la SAM participarà en les negociacions amb organismes supramunicipals per possibilitar que l’aigua provinent de les dessaladores o d’altres aqüífers de Mallorca pugui arribar a Manacor en cas de necessitat.

A més d’aquestes funcions, el gerent de la SAM s’encarregarà dels aparcaments municipals. “Hem d’estudiar la viabilitat i l’ús real dels aparcaments, cal promocionar-ne l’ús i millorar-ne la senyalització”, conclou Francesc Grimalt.

Back To Top
Search