Skip to content

Unes 8.500 llars i comerços podran disposar de connexió a internet mitjançant fibra òptica gràcies a un nou desplegament de xarxa

Molts ciutadans del municipi de Manacor podran disposar de connexió a internet mitjançant fibra òptica gràcies al pla de desplegament d’aquesta tecnologia que s’ha presentat a l’Ajuntament de Manacor. Amb una inversió privada de prop de dos milions d’euros es pretén oferir en menys d’un any internet a màxima velocitat a uns 8.500 veïns i veïnes de manacor.

“El desplegament d’aquesta xarxa d’alta velocitat és una bona notícia per al municipi, és una tecnologia que demanen molts ciutadans i a més facilitarà la digitalització del comerç local i la implantació d’empreses tecnològiques en el nostre municipi”, destacà el batle, Pedro Rosselló.

Des de Telefónica han destacat que “el desplegament d’aquesta nova xarxa serà absolutament respectuós amb l’entorn i posa la base tecnològica necessària per convertir Manacor en una ciutat intel·ligent”, concretà el director de l’empresa a Balears, Aitor Ortega. Des de la mateixa empresa han informat que per desplegar aquesta nova xarxa de fibra òptica no farà falta obrir carrers ni fer obres. Simplement se substituirà el cablejat de coure que actualment fa arribar internet a les llars per un nou cable de fibra òptica.

La nova xarxa de fibra òptica oferirà una velocitat fins a 10 vegades superior a l’ADSL actual. En l’àmbit de l’empresa, aquesta nova tecnologia permetrà el desenvolupament d’aplicacions com la videoconferència o l’emmagatzematge en xarxa, la qual cosa permetrà treure el màxim profit als serveis d’emmagatzematge de dades en el núvol.

En els habitatges particulars, permetrà construir “llars digitals avançades”, ja que la fibra possibilita la navegació per internet a gran velocitat i amb amples de banda estables. Això implica un intercanvi d’arxius 10 vegades més ràpid i segur que amb l’ADSL. A més, millora la recepció de la TV digital.

La connexió a la fibra òptica, com en el cas de l’oferta d’ADSL d’altres companyies, no serà automàtica a les llars o els comerços. Els interessats han de posar-se en contacte amb l’operadora perquè és necessari canviar tota l’equipació de la casa o de l’empresa. És una tecnologia diferent i és necessari instal·lar de nou el router, el codificador o la unitat de fibra.

Back To Top
Search